Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Posledná rozlúčka s Patejdlom (†68): Uplakaná Cibulková a zdrvená Sklovská... Vedela, že je vážne chorý?!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky.sk)

PRAHA - V stredu popoludní sa v Bazilike Nanebovzatia Panny Márie na Strahovskom nádvorí stretlo obrovské množstvo ľudí, medzi ktorými nechýbali ani známe osobnosti. Bohužiaľ, dôvod bol mimoriadne smutný. Práve na spomínanom mieste sa totiž konala posledná rozlúčka s ikonickým umelcom Vašom Patejdlom (†68), ktorý podľahol zákernej rakovine. A svoje zbohom mu okrem rodiny a fanúšikov prišli dať aj jeho kolegovia a priatelia. Medzi nimi aj bývalá tenistka Dominika Cibulková a muzikálová diva Sisa Lelkes Sklovská...

Sisa mala tú česť s Vašom niekoľkokrát spolupracovať. A nielen to. Bol to veľmi dobrý človek, veľmi skromný človek, veľmi nadaný človek a môj priateľ. Na čo som hrdá, že som mohla byť jeho priateľkou. Spolupracovali sme spolu na jednom javisku, dokonca v jednej inscenácii bol aj ako dirigent. Napísal aj muzikál, v ktorom som hrala," povedala umelkyňa, ktorej sa v tvári aj napriek slnečným okuliarom zračil obrovský smútok. 

Posledná rozlúčka s Patejdlom (†68): Uplakaná Cibulková a zdrvená Sklovská... Vedela, že je vážne chorý?! (Zdroj: Maarty)

Bolo zjavné, že ju Vašova smrť mimoriadne zasiahla a o tom, kedy sa videli naposledy, sa jej hovorilo veľmi ťažko. „Presne si spomínam. V Lucerne, keď mal Felix Slováček 80-ku... Alebo... Počkajte. Nie, nie. Naposledy to bolo na koncerte pre Ivetu Bartošovú. Tam Vašo spieval skladbu, ktorú napísal pre Ivetu. Tam sme sa videli poslednýkrát osobne," prezradila. 

Posledná rozlúčka s Patejdlom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk)

To, že je vážne chorý vraj nevedela, hoci sa jej v čase ich posledného strenutie niečo nezdalo... „Nie, nevedela som o tom. Aj keď som si všimla trošku, že už v tej Lucerne bol taký trošku unavený. Ale on sám mi hovoril, že vieš čo, mám toho toľko... A aj z tej Lucerny utekal preč spievať niekam inam," prezradila. 

Viac informácií, ktoré o Vašovi sa dozviete vo videu vyššie, kde si môžete pozrieť aj rozhovor s uplakanou a užialenou Dominikou Cibulkovou, ktorá si zaspomínala na deň, kedy Vašo Patejdl spieval na ich svadbe. 

Posledná rozlúčka s Patejdlom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk)

Viac o téme: Dominika CibulkováSisa Lelkes SklovskáVašo PatejdlPosledná rozlúčka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu