Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

DRÁMA pri natáčaní Jak dostat tatínka do polepšovny: Horolezec Luboš takmer prišiel o život a... Takto dnes vyzerá!

Jak dostat tatínka do polepšovny Zobraziť galériu (4)
Jak dostat tatínka do polepšovny (Zdroj: Česká televize / Jaroslav Trousil)

PRAHA - Voľné pokračovanie komédie Jak vytrhnout velrybě stoličku - Jak dostat tatínka do polepšovny - zožalo rovnako veľké úspechy, ako jeho predchodca. Snímka Marie Poledňákovej má na ČSFD výborné hodnotenie a Česi a Slováci si film radi pozrú aj s odstupom rokov. Málokto však vie, že jeho hviezda František Němec (80) počas natáčania takmer prišiel o život!

Snímky Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny patria ku filmovým klasikám, ktoré si aj s odstupom rokov Česi a Slováci s obľubou pozrú. Vysielané sú pravidelne v období vianočných sviatkov a Nového roka. Diváci televízie Joj sa na tieto komédie môžu tešiť 29. decembra a 4. januára o 20:35

DRÁMA pri natáčaní Jak
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Česká televize / Jaroslav Trousil)

Málokto však vie, že natáčanie sa mohlo pre herca Františka Němca, ktorý stvárnil tatínka Luboša, skončiť tragicky. Scéna z lezenia na pieskovec, ktorý bol mokrý, sa mu totiž takmer stala osudnou. Pri šplhaní sa mu totiž odtrhol chyt a padal dole. Nebyť duchaprítomného muža, ktorý ho istil, bol by mŕtvy. 

„Ten pád, kedy zletím zo skaly, je skutočne originál. Chlap, ktorý ma istil, bol naštastie duchaprítomný a chytil lano. Rozbil som si len nohy,“ prezradil pred rokmi pre Aha!. Komédie má František Němec rád, no mrzí ho, že hoci má na svojom konte mnoho iných postáv, pre ľudí je len horolezec Luboš. Pozrite ako vyzerá dnes! 

DRÁMA pri natáčaní Jak
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Jak dostat tatínka do polepšovnyFrantišek Němec
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu