Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Legendárny Ander z Košíc po rokoch opäť v telke: Ľudze mojo... Ten chlop nestarne!

Ander z Košíc Zobraziť galériu (2)
Ander z Košíc (Zdroj: JOJ)

BRATISLAVA - Relácia RTVS s názvom Hit roka vždy príjemným spôsobom vráti divákov do minulosti. Spomínalo sa aj uplynulý štvrtok. Moderátor Ján Žgravčák privítal napríklad legendu slovenského humoru - Jána Pisančina, známeho pod jeho umeleckým menom Ander z Košíc. Rodák z Michaloviec oslávi v septembri 83. narodeniny a pôsobí dojmom, akoby sa rokmi ani nemenil.

V reláci Hit roka sa spomínalo aj na rok 1987. V tom čase sa už Ján Pisančin tešil veľkej popularite. Mama z neho chcela mať kňaza, no jeho lákal humor. Dnes má na konte diamantovú platňu za predaj 250-tisíc nosičov s hovoreným slovom. 

Keď sa Ján Pisančin objavil v štúdiu, prítomní ho bujaro privítali. Keď sa moderátor pýtal, kde sa v ňom zobral jeho zmysel pre humor, Ander odpovedal: „Ja stále hovorím jednu základnú vec. Človek všetko dostáva do kolísky.”

Ako býva v pípade tohto zabávača zvykom, nechýbali viaceré vtipné historky, ktoré nepochybne pobavili aj divákov. Zároveň prezradil, ako a kedy vlastne postava Andera z Košíc vznikla. „Mal som veľké šťastie. Človek môže mať určitý talent, ale bez toho šťastia to nejde,” povedal o svojej kariére ľudový zabávač.

Pisančin je ako Ander z Košíc stále aktívny. „Mám 82 rokov, ale denne tomu venujem 3-4 hodiny,” priznal Michalovčan, pre ktorého boli typickým poznávacím znamením flanelova košeľa, klobúk a výchdoniarske nárečie. „Treba sa smiať a zabávať,” odkázal divákom. Pravdu máš, Ander!  

Ján Pisančin je známy ako Ander z Košíc
Zobraziť galériu (2)
Ján Pisančin je známy ako Ander z Košíc  (Zdroj: RTVS)

Viac o téme: Ander z KošícJán Pisančin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu