Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

OBROVSKÝ ÚSPECH Rasťa Striška z TV Joj: Získal Novinársku cenu... Už je jeho ŠTVRTÁ!

(Zdroj: Tv Joj)

BRATISLAVA - Nadácia otvorenej spoločnosti včera udelila v jubilejnom 20. ročníku Novinárske ceny za rok 2023. Oceneným bol aj reportér televízie JOJ – Rastislav Striško. Novinársku cenu od Nadácie otvorenej spoločnosti získal už štvrtýkrát.

Víťazom kategórie Audiovizuálna žurnalistika – reportáž sa stal v 20. ročníku Novinárskej ceny reportér televízie JOJ Rastislav Striško so sériou reportáží pod názvom Apokalypsa v Turecku – zemetrasenie. Rastislav Striško vyrazil do Turecka 7. februára 2023, aby zmapoval dianie v Turecku po ničivom zemetrasení. Okrem novinárskej práce v Turecku pomáhal aj pri záchrane ľudí, vrátane detí.

„Novinársku cenu vnímam ako najprestížnejšie ocenenie pre novinárov na Slovensku. To, že som ju opäť dostal, je potvrdením toho, že spravodajstvo v televízii JOJ robíme správne. Osobne ďakujem nášmu šéfredaktorovi Rolandovi Kubinovi za podporu a dôveru v to, čo robím a ako to robím. Aj vedeniu televízie za vytvorenie excelentných podmienok pre moju prácu. Vedúcim vydania za trpezlivosť a profesionalitu. Polarizovanie spoločnosti abnormálne zlou politickou kultúrou je na Slovensku neúnosné. Poučovanie novinárov zo strany politikov o tom, ako si máme robiť svoju prácu je neakceptovateľné. Podpora Ukrajiny vo svojej obrane proti ruskej agresii v Európe je existenčná povinnosť demokratického sveta. To, že Ukrajinci bojujú aj za našu slobodu a bezpečnosť je holý, čistý, nezlomný a čierno-biely fakt ako ten, že Zem je guľatá,“ hovorí reportér televízie JOJ Rastislav Striško.

Rastislav Striško získal prvú Novinársku cenu za daňovú kauzu Čierna labuť, druhú za Utečeneckú krízu, tretiu za sériu reportáží pod názvom Cesta do oslobodeného Chersonu. Toto je jeho štvrté ocenenie. Televízia JOJ i televízia JOJ 24 vo svojich spravodajských formátoch denne prináša aktuálne témy, reportéri sa zaoberajú aj dlhodobými kauzami, či pripravujú série reportáží. Aj vďaka ich nasadeniu majú diváci vždy objektívne informácie z overených zdrojov.

Kto všetko si okrem Rasťa Striška odniesol Novinársku cenu za rok 2023, sa dozviete na ďalšej strane.

Viac o téme: Rastislav Striško
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu