Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dcéra Johany Ovšenej po rokoch: Takto dnes vyzerá Pavlínka z filmu Pásla kone na betóne!

Veronika Jeníková ako Pavlínka vo filme Pásla kone na betóne. Zobraziť galériu (3)
Veronika Jeníková ako Pavlínka vo filme Pásla kone na betóne. (Zdroj: SFÚ)

BRATISLAVA - Nemaš chlopa, nemáš pravdy! Aj toto je jedna z hlášok, ktoré odzneli v kultovom filme Pásla kone na betóne, ktorý si už dnes večer budete môcť pozrieť na obrazovkách TV Joj. Herečka Milka Zimková (†71), ktorá stvárnila ústrednú postavu, v máji 2023 odišla do hereckého neba. Pozrite sa spolu s nami, ako vyzerá predstaviteľka jej filmovej dcéry Pavlínky - Veronika Jeníková!

Písal sa rok 1982, keď mala svoju premiéru komédia s názvom Pásla kone na betóne. Dej filmu, v ktorom sa hovorí prevažne východniarskym nárečím, zachytáva príbeh slobodnej mamičky Johany Ovšenej. Jej 17-ročná dcéra Pavlínka zopakuje maminu "chybu" a otehotnie s nezodpovedným vojakom z Českej republiky. Mama spolu s jej kamarátkou však nelenia a nájdu jej iného ženícha. 

Dcéra Johany Ovšenej po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SFÚ)

Postavu Johany Ovšenej priam bravúrne stvárnila Milka Zimková, ktorá sa podieľala aj na scenári. Herečka otvorene hovorila o tom, že rodáci boli na ňu veľmi nahnevaní. Dnes patrí počin ku filmom, ktoré si s radosťou pozrú nielen východniari. 

Herečka Veronika Jeníková, ktorá stvárnila Pavlínku, oslávi v júni svoje 60. narodeniny. Pred kamerami je stále aktívna. Má dcéru a syna. V lete minulého roka sa musela vysporiadať s rodinnou tragédiou. Prišla totiž o otca, ktorý nešťastnou náhodou zomrel po potýčke so svojou manželkou. 

Pozrite si film Pásla kone na betóne už dnes večer o 21:50 na obrazovkách TV Joj!

Dcéra Johany Ovšenej po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)
  

Viac o téme: Pásla kone na betóneVeronika Jeníková!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu