Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Predstaví sa Slovensko na futbalových ME? Podľa Lobotku treba len trpezlivosť

(Zdroj: Instagram S. L.)

Slovenskej futbalovej reprezentácii chýba posledný krok k tretej účasti na európskom šampionáte. Na spečatenie postupu z druhého miesta J-skupiny kvalifikácie ME 2024 im v dvojzápase proti Islandu (16. novembra o 20.45 h v Bratislave) a Bosne a Hercegovine (19. novembra o 20.45 h v Zenici) stačí získať jeden bod.

Slovensko sa v prípade splnenia cieľa predstaví na ME tretíkrát za sebou. V roku 2016 vo Francúzsku sa prebojovalo do osemfinále, na ME 2020 obsadilo v základnej skupine nepostupové tretie miesto za Švédskom a Španielskom. Bola by to už štvrtá účasť slovenských futbalistov na veľkom turnaji. V roku 2010 štartovali na MS v Juhoafrickej republike, kde postúpili do osemfinále.
Proti Islandu už bude po zranení k dispozícii krídelník Lukáš Haraslín, no pre trest za žlté karty nemôže nastúpiť Peter Pekarík a Patrik Hrošovský. Väčším problémom ako ich absencie sa však môže javiť psychika a kŕč vyplývajúci z prílišného chcenia. Podľa stredopoliara Stanislava Lobotku bude dôležité zachovať si chladnú hlavu a hrať trpezlivo.

 

Viac o téme: MEStanislav LobotkaFutbal
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu