Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Slávna lekárka z Chelsea na futbal nezanevrela: Stala sa majiteľkou anglického tímu!

Eva Carneiro Zobraziť galériu (2)
Eva Carneiro (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Bývalá lekárka Chelsea FC Eva Carneiro (50) patrila počas svojho pôsobenia v londýnskom klube medzi najznámejšie tváre Premier League. Jej koniec však nebol vôbec pekný a celý prípad sa dostal až pred súd. Svet futbalu však nakoniec úplne neopustila a momentálne je spolumajiteľkou anglického tímu.

V roku 2011 vytiahol Evu Carneiro do prvého tímu vtedajší tréner Chelsea André Villas-Boas. Odvtedy bola pevnou súčasťou lavičky a obľúbili si ju nielen fanúšikovia tohto klubu, ale aj celej Premier League.

Eva Carneiro
Zobraziť galériu (2)
Eva Carneiro  (Zdroj: Profimedia)

V roku 2015 však prišiel nečakaný koniec. Osudným sa jej stal zápas so Swansea, počas ktorého vybehla na konci zápasu na ihrisku ošetriť vtedajšiu hviezdu svojho tímu Edena Hazarda. To sa ale nepáčilo trénerovi Josému Mourinhovi, keďže po jeho ošetrení hrali Londýnčania len s deviatimi hráčmi.

Po tomto zápase jej bolo zakázané zúčastňovať sa tréningov a zápasov a po šiestich týždňoch z klubu odišla úplne. Celý prípad sa nakoniec riešil až na súde, ktorý Carneiro vyhrala. Vtedajší majiteľ Chelsea Roman Abramovič jej musel vyplatiť 5 miliónov libier.

Aj keď si podľa jej slov musela dať od futbalu na dlhší časť pauzu, z tohto sveta úplne neodišla. Pred majstrovstvami sveta 2022 v Katare totiž pomáhala pri výstavbe odborných pracovísk, kde sa počas šampionátu hráči liečili zo zranení. Okrem toho sa v roku 2021 rozhodla kúpiť podiel v menej známom anglickom klube Lewes FC, v ktorom je spolumajiteľ napríklad známy britský tenista Andy Murray.

Viac o téme: Eva Carneiro
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu