Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Futbaloví fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Majstrovstvá sveta hráčov nad 35 rokov prinesú súboje legiend!

Ronaldinho Zobraziť galériu (3)
Ronaldinho (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Futbaloví fanúšikovia sa zrejme už čoskoro dočkajú turnaja, na ktorom sa predstavia legendy tohto športu. V júni by sa totiž mali konať majstrovstvá sveta hráčov nad 35 rokov a podľa najnovších informácii budú tímy nabité slávnymi menami vrátane Ronaldinha (43), Thierryho Henryho (46) či Michaela Owena (44).

Na začiatku tohto týždňa priniesol Daily Mail správu o tom, že by sa mal v júni konať šampionát futbalistov nad 35 rokov, ktorí v minulosti reprezentovali svoju krajinu. Na nich by sa mali predstaviť všetky krajiny, ktorým sa podarilo vyhrať majstrovstvá sveta. Tých bolo celkovo 8 a patria sem Anglicko, Argentína, Brazília, Francúzsko, Nemecko, Španielsko, Taliansko a Uruguaj.

Na jednom z anglických štadiónov by si to mali v skupine rozdať navzájom všetky tímy a následne by sa začala vyraďovacia fáza. Hrať by sa malo klasicky 11 na 11, v tímoch by malo byť 18 hráčov, ktorí by sa mohli striedať počas celého duelu a dĺžka zápasu by mala byť 70 minút.

Podľa všetkého by sa tohto turnaja mali zúčastniť obrovské futbalové ikony, z čoho môžu mať obrovskú radosť najmä fanúšikovia. Za Brazíliu by totiž mali hrať také legendy, ako sú Ronaldinho, Rivaldo či Kaká. Domáce Anglicko by mali reprezentovať víťaz Zlatej lopty Michael Owen, Frank Lampard, Rio Ferdinand, Robie Fowler či Joe Cole.

Dres Francúzska by si mali obliecť legendárny útočník Thierry Henry a Marcel Desailly a Mesut Özil a Sami Khedira by sa mali objaviť v nemeckom tíme. Španielskym fanúšikom by mohli naopak robiť radosť majstri sveta z roku 2010 na čele Carlesom Puyolom a Davidom Villom. Turnaj by sa mal odohrať medzi finále Ligy majstrov, ktoré je na programe 1. júna a začiatkom Majstrovstiev Európy vo futbale 2024, ktoré začínajú o dva týždne neskôr.

Ronaldinho
Zobraziť galériu (3)
Ronaldinho  (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu