Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Slafkovský ako hviezda: Získal 39 bodov, prekonal klubový rekord

(Zdroj: TASR/AP Photo/Lindsey Wasson)

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský prispel jednou asistenciou k víťazstvu Montrealu na ľade Seattlu 5:1 v nočnom zápase NHL. Bodoval v siedmom zápase po sebe a ziskom 39. bodu vyrovnal klubový rekord hráča do 20 rokov zo sezóny 1974/1975).

Asistenciou sa na víťazstve svojho tímu podieľal aj obranca Šimon Nemec, ktorý prispel k triumfu New Jersey na ľade New Yorku Islanders 4:0. Ukončil tým päťzápasové čakanie na zápis do kanadského bodovania.
      Nemec nastúpil v tretej obrannej dvojici s Brendanom Smithom a na ľade strávil 14:51 min. - najmenej od vstupu do NHL začiatkom decembra. Do štatistík si pripísal aj 2 plusové body a 2 trestné minúty. V 2. tretine vybojoval puk v pásme súpera a po krátkom úniku pred bránku pripravil gólovú pozíciu Alexandrovi Holtzovi, ktorý zvýšil na priebežných 0:3.
      Slafkovský bol tradične člen elitného útoku Canadiens s Coleom Caufieldom a kapitánom Nickom Suzukim. V 18. minúte prihrávkou v obrannom pásme začal ofenzívnu akciu, ktorá sa skončila prečíslením dvoch proti jednému a gólom Suzukiho, ktorý zvýšil na 3:0. Slafkovský odohral 17:45 min.. V drese hostí nebodoval Tomáš Tatar, ktorý odohral vo štvrtej formácii 13:43 min. a prezentoval sa tromi strelami. Po 39 zápasoch má na konte 13 bodov (7+6), do kanadského bodovania sa nezapísal v šiestom zápase po sebe.
      Nebodoval ani útočník Martin Pospíšil, ktorého Calgary podľahlo na domácom ľade Buffalu 1:4. Slovenský útočník figuroval v prvej formácii Flames, odohral 14:10 min. Calgary prehralo tretí zápas po sebe.
      Hokejisti Tampy Bay bodoval v siedmom zápase po sebe, keď na ľade Anaheimu triumfoval 3:2 po predĺžení. Víťazný gól strelil po úniku Anthony Cirelli. Erik Černák nastúpil v prvej obrannej dvojci hostí s Darrenom Radyshom. Do kanadského bodovania sa nezapísal, no s časom 21:57 bol najvyťaženejší obranca Lightning.
      Z triumfu na ľade súpera sa tešili aj hráči Dallasu, ktorí zvíťazili v Arizone nad domácimi Coyotes 4:2. Bolo to pre nich štvrté víťazstvo po sebe.

Viac o téme: NHLHokejSlafkovský
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu