Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Anglickí futbaloví chuligáni dostali stopku: Tvrdý krok vlády… Na EURO sa nedostanú!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

LONDÝN - Futbalový sviatok si užijú maximálne pred televízorom. Britská vláda zakázala vycestovať z krajiny viac ako 1600 ľuďom v období, počas ktorého sa bude hrať EURO v Nemecku. Tí budú musieť navyše odovzdať svoje pasy polícii. Nariadenie sa týka chuligánov, ktorí majú zákaz navštevovať futbalové zápasy vo Veľkej Británii.

V posledných rokoch sa britská vláda musela zaoberať narastajúcim počtom prípadov násilia, ktoré sa udialo počas futbalových zápasov. Počas minulej sezóny polícia zatkla 2264 ľudí a 682 z nich udelila zákaz, kvôli ktorému sa nemôžu zúčastniť žiadnych futbalových zápasov. Tieto čísla sú zároveň najvyššie od roku 2011.

Vláde preto definitívne došla trpezlivosť a schválila nariadenie, ktoré sa týka viac ako 1600 fanúšikov, ktorí majú spomínaný zákaz. Tí budú musieť v čase konania futbalového EURA odovzdať svoje pasy polícii a budú mať zákaz vycestovať z krajiny. 

O tomto kroku dnes informovali viaceré britské médiá, ako napríklad Daily Mail. V prípade, ak fanúšikovia svoje pasy neodovzdajú alebo sa pokúsia dostať do Nemecka, im hrozí mastná pokuta a pobyt za mrežami, kde si môžu posedieť až 6 mesiacov. 

„Prevažná väčšina fanúšikov dodržiava zákony, avšak voči tým, ktorí narušia túto veľkú udalosť, budeme mať nulovú toleranciu. Tieto kroky zabezpečia, že praví futbaloví fanúšikovia budú môcť cestovať na turnaj bezpečne a zároveň zabránia, aby chuligáni tieto zločiny robili za hranicami. Násilie, nadávky a nepokoje nemajú v športe, ktorí milujeme, žiadne miesto," povedal policajný prezident Chris Philp.

Anglickí futbaloví chuligáni dostali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu