Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slávnemu klubu hrozí veľký problém: Za všetko môže ich nový majiteľ!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

MANCHESTER - Hrozí im nepríjemný problém. Futbalistov Manchesteru United čaká vo zvyšku sezóny tuhý boj o postup do pohárovej Európy. Slávnemu klubu však hrozí, že si tam kvôli jeho novému majiteľovi - Sirovi Jimimu Ratcliffeovi (71) nezahrá ani v prípade, že si svoju účasť vybojuje.

Manchester United v tejto sezóne nadviazal na výkony z predchádzajúcich rokov a momentálne má od pozícií, na ktorých by ich jeho fanúšikovia chceli vidieť, poriadne ďaleko. V Lige majstrov nepostúpil zo skupiny a lige mu patrí 6. miesto so stratou šiestich bodov na Tottenham.

V závere sezóny tak bude pre Manchester hlavným cieľom víťazstvo v FA Cupe, v ktorom je už v semifinále, a postup do pohárovej Európy. Podľa najnovších informácií by si v nej však nemusel zahrať ani v prípade, že sa do nej kvalifikuje. 

Problémom môže byť ich nový majiteľ Sir Jim Ratcliffe a jeho spoločnosť Ineos, ktorá okrem Manchesteru vlastní aj francúzsky tím Nice. Ten je v lige na piatom mieste a rovnako bojuje o postup do pohárovej Európy. Dva tímy, ktoré majú rovnakých majiteľov alebo ich vlastní jedna spoločnosť, však nemôžu pôsobiť v rovnakej európskej súťaži, čo by mohlo byť pre slávny klub obrovský problém.

Slávnemu klubu hrozí veľký
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Sir Jim Ratcliffe
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu