Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Regina Západ, Brno a Zlín: Spoločné vysielanie k vstupu do EÚ

Prof. Eva Blahová
Prof. Eva Blahová (Zdroj: Feminity/Zoznam)

Rádio Regina Západ bude v utorok 30. apríla 2024 vysielať spolu s Českým rozhlasom Brno a Českým rozhlasom Zlín v čase od 9.00 h do 12.00 h z Domu kultúry D. Jurkoviča v Skalici.

Poslucháčom sa prihovoria moderátori Jarka Vykoupilová a Martin Jurčo, ktorí otvoria spoločný program pripomenutím si 20. výročia vstupu Slovenskej a Českej republiky do Európskej únie. Hostkou bude okrem iných primátorka Oľga Luptáková, ktorá porozpráva o rekonštrukcii verejných priestranstiev mestskej pamiatkovej zóny. Tú zrealizovali z prostriedkov EÚ. Profesorka Eva Blahová bude hovoriť o koncertoch, ktoré organizovala s umelcami celej Európy. 

V prvý májový deň oslávi Slovensko 20 rokov svojho členstva v Európskej únii. RTVS pri tejto príležitosti pripravila pre divákov a poslucháčov bohatý program. Nebudú v ňom chýbať ani premiérové relácie a špeciály. Jednotka večer o 20.30 h odvysiela aj prenos slávnostného galavečera k 20. výročiu Slovenska v Európskej únii, ktorý bude spojený so slávnostným odovzdávaním štátnej ceny Alexandra Dubčeka.

Viac o téme: RTVSEurópska únia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu