Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Smutné slová hviezdy Premier League: V rozhovore neudržal slzy... Prehovoril o boji s depresiami!

Richarlison Zobraziť galériu (2)
Richarlison (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Prešiel si náročným obdobím. Brazílsky futbalista Richarlison (26) v otvorenom rozhovore priznal, že po posledných majstrovstvách sveta bojoval s depresiami, kvôli ktorým musel vyhľadať odbornú pomoc.

V tejto sezóne prežíva Richarlison jedno z najlepších období svojej kariéry. V 23 zápasoch v Premier League si v drese Tottenhamu pripísal na svoje konto 10 gólov a výrazne tak pomáha svojmu mužstvu v boji o účasť v Lige majstrov.

Minulá sezóna však nebola ani zďaleka taká úspešná a jedným z dôvodov bol aj zlý mentálny stav brazílskeho útočníka. V otvorenom rozhovore pre ESPN priznal, že po šampionáte v Katare trpel depresiami a musel vyhľadať odbornú pomoc. 

Richarlison
Zobraziť galériu (2)
Richarlison  (Zdroj: SITA)

„Predtým, než som išiel na tréning, tak som chcel ísť domov, späť do mojej izby, pretože som nevedel, čo mi bežalo hlavou. Prišiel som za mojím otcom a povedal som mu, že to chcem vzdať. Ísť za človekom, ktorý mi pomáhal naplniť môj sen a povedať mu, že to chcem nechať tak, je šialené," povedal Richarlison.

Rovnako sa rozpovedal aj o tlaku, ktorý plynul z toho, že na turnaji v Katare obliekal slávny brazílsky dres s číslom 9. „Hral som na majstrovstvách sveta. Tam to už ale bolo na hrane. Nebudem hovoriť, že som sa chcel zabiť, ale mal som depresie a chcel som sa vzdať. Aj napriek tomu, že som mentálne silný. Po šampionáte som mal pocit, že sa mi všetko rozpadá. Podľa mňa mi terapeut zachránil život. Predtým som myslel len na hlúposti a vyhľadával som veci spojené so smrťou," doplnil útočník Tottenhamu.

Viac o téme: Richarlison
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu