Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V NHL sa blýskalo: Tampa Bay najlepším tímom Východnej konferencie

(Zdroj: TASR/AP Photo/Chris O'Meara)

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili nad Bostonom 3:1 v nočnom zápase NHL a upevnili si pozíciu na prvom mieste v boji o prvú voľnú kartu vo Východnej konferencii. Bolo to pre nich siedme víťazstvo z uplynulých ôsmich duelov.

Bruins si mohli zaistiť play off, ak by v tomto zápase získali aspoň bod. Obranca Erik Černák nastúpil v druhej obrannej dvojici s Mathewom Dumbom a do kanadského bodovania sa nezapísal, na ľade strávil 20:24 minúty.
      Po 60 odohratých zápasoch má Černák na konte 11 kanadských bodov (1+10). Útočník Nikita Kučerov uzavrel skóre gólom do prázdnej bránky, ktorý preňho znamenal 124. bod v aktuálnej sezóne. Vďaka tomu sa vrátil na priebežné prvé miesto kanadského bodovania súťaže s tesným náskokom na Nathana MacKinnona z Colorada. Útočník Nick Paul odohral svoj 400. zápas v NHL a v 11. minúte asistoval pri úvodnom góle domácich z hokejky Mitchella Chaffeea. Naň v 18. minúte odpovedal Danton Heinen, no Tampa získala späť tesný náskok v 27. minúte zásluhou Braydena Pointa. "Bolo pre nás dôležité, že sme sa dostali do vedenia. Chceli sme využiť, že sme hrali proti tímu, ktorý mal za sebou ťažký zápas v predošlom dni. Myslím si, že sa nám to podarilo," uviedol tréner Tampy Jon Cooper.
      Lightning sú za uplynulých 10 zápasov najlepší tím Východnej konferencie, keď získali 17 bodov. V marci nebodovali iba v jednom z 10 stretnutí. Na pozícii prvej voľnej karty majú pred druhým Washingtonom 6-bodový náskok, Detroit, ktorý je prvý "pod čiarou," zaostáva o osem. "Blesky" majú zároveň reálnu šancu prebojovať sa do vyraďovacej časti cez umiestnenie v divízii, v Atlantickej majú priebežne trojbodové manko na Toronto.

Viac o téme: HokejNHLTampa Bay
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu