Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Ach, tá NHL: Černákovi vypli prúd, Demek sedel na lavičke

(Zdroj: TASR/AP Photo/Jeff Chiu)

V dvanástich zápasoch NHL v noci na stredu sa predstavili štyria slovenskí hokejisti, ani jeden z nich nebodoval. Montreal s Jurajom Slafkovským zdolal Arizonu 4:2 a zastavil päťzápasovú sériu prehier.

Z víťazstva sa tešil aj Šimon Nemec v drese New Jersey a Martin Pospíšil s Calgary, prehru zaznamenal iba Erik Černák s Tampou Bay. Tampa prehrala v dôležitom súboji na ľade Philadelphie 2:6. Flyers rozhodli o svojom víťazstve v tretej tretine, ktorú vyhrali 5:1. Černák v drese Lightning počas 17 a pol minúty predviedol jeden bodyček. Zápas museli v prvej tretine na desať minút prerušiť pre výpadok elektrického prúdu.
      Hráči New Jersey triumfovali na ľade San Jose 7:2, Nico Hischier prispel k víťazstvu gólom a tromi asistenciami, Jack Hughes mal bilanciu 1+2. Nemec si počas 15:23 min. na ľade pripísal jednu strelu na bránku a plusový bod.
      Washington stále bez zraneného obrancu Martina Fehérváryho prehral na ľade Detroitu vysoko 3:8. Jakub Demek si musí počkať na svoj debut v NHL, v súboji jeho Vegas na ľade Toronta figuroval v zápise ako zdravý náhradník. Golden Knights zvíťazili 6:2 aj vďaka dvom gólom a asistencii Jonathana Marchessaulta a zastavili súperovi jeho sedemzápasovú víťaznú sériu.

Viac o téme: NHLHokejJuraj Slafkovský
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu