Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Majstrovstvá sveta v hokej sa nezadržateľne blížia: Fanúšikovia sa môžu tešiť na tieto hviezdy!

Connor Bedard Zobraziť galériu (4)
Connor Bedard (Zdroj: SITA)

PRAHA - Majstrovstvá sveta v hokeji sa nezadržateľne blížia a do začiatku šampionátu zostávajú menej ako dva týždne. Okrem slovenských hviezd sa však môžu naši fanúšikovia tešiť aj na tie zahraničné, ktorých príde do Česka neúrekom.

Na Slovensku pomaly, ale isto začína pravá hokejová horúčka. Väčšinu fanúšikov najviac zaujíma nominácia hráčov, ktorí sa predstavia v Česku a či sa k už potvrdeným posilám z NHL pridajú Erik Černák a Martin Fehérváry, ktorých tímy prehrávajú vo svojich sériách zhodne 3:0 na zápasy. 

Okrem našich hráčov sa však do Prahy chystajú aj viaceré zahraničné hviezdy, ktoré patria k tomu najlepšiemu, čo NHL momentálne ponúka. S veľmi silným výberom pricestujú USA, ktoré budú reprezentovať kapitán Ottawy Brady Tkachuk, Johnny Gaudreau z Columbusu či spoluhráč Juraj Slafkovského z prvého útoku Montrealu Cole Caufield. Okrem nich si na šampionáte zahrajú aj Dylan Larkin, Seth Jones, Trevor Zegras či Luke Hughes.

Tradične silný tím bude mať na turnaji aj Kandada. V jej drese sa predstaví posledná jednotka draftu a jeden z najväčších talentov sveta Conor Bedard. 

Connor Bedard
Zobraziť galériu (4)
Connor Bedard  (Zdroj: SITA)

Švédsko budú reprezentovať hviezdni obrancovia Erik Karlsson a Rasmus Dahlin. Naopak veľké mená budú zrejme chýbať Fínsku, ktoré muselo riešiť viacero ospravedlnení.

Erik Karlsson
Zobraziť galériu (4)
Erik Karlsson  (Zdroj: SITA)

Pozitívnych správ sa dočkali švajčiarski fanúšikovia. Ich národný tím posilnila štvorica hráčov z NHL, z ktorých vyčnieva meno kapitána New Jersey Nica Hischiera.

Nico Hischier
Zobraziť galériu (4)
Nico Hischier  (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu