Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Bayern chce postúpiť do finále Ligy majstrov: Prejde cez biely balet?

(Zdroj: TASR/AP Photo/Matthias Schrader)

Futbalisti Bayernu Mníchov si po neúspešnej obhajobe titulu v najvyššej nemeckej súťaži chcú napraviť chuť postupom do finále Ligy majstrov. V úvodnom semifinále privítajú v utorok o 21.00 h Real Madrid.

Rekordnému 14-násobnému držiteľovi najcennejšej európskej trofeje majú čo odplácať.
      S Realom totiž vypadli v semifinále LM v rokoch 2014 a 2018 i vo štvrťfinále v apríli 2017. "Biely balet" vo všetkých troch prípadoch dokráčal až k celkovému triumfu. Pred siedmimi rokmi viedol Bayern súčasný kouč Realu Carlo Ancelotti. Bavorov vtedy v odvete na Santiago Bernabeu "zostrelil" hetrikom Cristiano Ronaldo. V septembri vedenie mníchovského klubu po 15 mesiacoch odvolalo talianskeho kouča z funkcie.
      V tejto sezóne musel Bayern prepustiť bundesligový trón Bayeru Leverkusen, hlavným cieľom je teda postup do finále Ligy majstrov vo Wembley. Tréner Thomas Tuchel sa proti Realu bude v útoku  spoliehať najmä na Harryho Kanea, ktorý v tomto ročníku vsietil už 42  gólov vo všetkých súťažiach. Počas uplynulého víkendu rozhodol dvoma presnými zásahmi o víťazstve 2:1 nad Eintrachtom Frankfurt.
      "Bayern zažil v tejto sezóne ťažké chvíle, no práve v jej závere má asi najlepšiu formu. V ofenzíve má veľkú zbraň v osobe Kanea, ktorý je rozdielový hráč a dokáže strieľať dôležité góly. Bude to vyrovnané, v oboch zápasoch očakávam tvrdý boj," uviedol Ancelotti, ktorého terajší tím má po víťazstve 1:0 na pôde Realu Sociedad San Sebastian na dosah španielsky titul.

Viac o téme: BayernFutbalHarry Kane
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu