Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Emotívne slová amerického kapitána: Výhru svojho tímu venoval Pavlovi Demitrovi!

Brady Tkachuk Zobraziť galériu (2)
Brady Tkachuk (Zdroj: TASR)

OSTRAVA - Ukázal, že na neho nezabudol. Kapitán amerických hokejistov Brady Tkachuk (24) venoval utorkové víťazstvo nad Lotyšskom Slovensku a zosnulému Pavlovi Demitrovi, ktorý bol výborným priateľom jeho otca.

Naši hokejisti sa tešili z postupu ešte predtým, ako odohrali svoj posledný zápas v základnej skupine. Do štvrťfinále ich poslalo víťazstvo USA nad Lotyšskom, po ktorom bolo jasné, že v tabuľke obsadíme štvrté miesto.

Srdcia slovenských fanúšikov však zaplesali nielen kvôli výsledku. V pozápasovom rozhovore totiž kapitán USA Brady Tkachuk venoval víťazstvo našej krajine a aj legendárnemu Pavlovi Demitrovi. Ten bol spoluhráčom a výborným priateľom jeho otca Keitha a z detstva si ho pamätá aj samotný kapitán USA.

„Rád by som toto víťazstvo venoval Pavlovi Demitrovi a jeho krajine. Bol to jeden z najlepších kamarátov môjho otca a do dnešného dňa spomína na ich priateľstvo. Pamätám si ho ako malý chlapec. Chodieval sa pozerať na naše tréningy, kde sme s bratom Matthewom korčuľovali. Bolo to od neho pekné gesto. Môj otec ho zbožňoval a videl som, ako ho jeho odchod veľmi zasiahol," povedal Tkachuk.

Brady Tkachuk
Zobraziť galériu (2)
Brady Tkachuk  (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Brady Tkachuk
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu