Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Rysuje sa naša skupina na budúcoročných MS: Repríza štvrťfinále či domáci favorit!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR)

ŠTOKHOLM - Aj napriek tomu, že sa hokejové majstrovstvá ešte neskončili, tak sa oči mnohých upierajú už na tie budúcoročné, ktoré sa budú konať vo Švédsku a Dánsku. Okrem iného sa pre našich hokejistov pomaly rysujú aj súperi, s ktorými sa stretneme v skupine. Slováci by si mali zopakovať štvrťfinálový zápas s Kanadou a budú mať príležitosť oplatiť Lotyšom prehru zo skupiny.

Pre slovenských hokejistov sa bohužiaľ šampionát skončil už v štvrťfinále. Aj napriek bojovnému výkonu sme nestačili na favorizovanú Kanadu a na turnaji sme obsadili konečné 7. miesto, čo je najlepšie umiestnenie od roku 2012, kedy sme získali striebro. 

Aj napriek tomu, že sa majstrovstvá ešte neskončili, tak už poznáme väčšinu súperov, s ktorými by sme sa mali stretnúť na budúci rok v základnej skupine. Zloženie sa určuje na základe postavenia tímov v rebríčku Medzinárodnej hokejovej federácie. Slovensku patrí momentálne deviata priečka a tým pádom by sme mali hrať v A-skupine s prvým, štvrtým, piatym, ôsmym, dvanástym, trinástym a šestnástym tímom.

V našej skupine by tak nemali chýbať Kanada, Lotyšsko, Francúzsko, Rakúsko a Slovinsko. K týmto tímom pribudnú ešte dva celky, ktoré vzídu zo štvorice Česko, Usa, Švajčiarsko a Švédsko, keďže tie ešte nemajú istotu, na akom mieste sa v spomínanom rebríčku umiestnia.

Rysuje sa naša skupina
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)
 

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu