Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Divadlá starnú, len Radošinci sú stále mladí: RTVS oslávi ich šesťdesiatku!

Na snímke zľava herec Stanislav Štepka a režisér Juraj Štepka Zobraziť galériu (2)
Na snímke zľava herec Stanislav Štepka a režisér Juraj Štepka (Zdroj: TASR - Dano Veselský)

RTVS oslávi na obrazovkách Dvojky 25. decembra o 20.10 h 60. výročie vzniku Radošinského naivného divadla. Večer odštartuje galaprogramom pod názvom Sláva nášmu výletu, ktorým divákov prevedú otec a syn Štepkovci.

Stanislav Štepka a režisér Juraj Štepka si spoločne s hosťami zaspomínajú na chvíle veselé i vážne, ktoré spolu prežili v tomto jedinečnom umeleckom súbore. V galaprograme o humore a všeličom inom v Radošinskom naivnom divadle uvidia diváci Zuzanu Kronerovú, Soňu Norisovú, Zuzanu Norisovú, Darinu Abrahámovú, Máriu Nedomovú, Jiřího Suchého, Kamila Mikulčíka, Michala Kubovčíka, Csongora Kassaia, Michala Spielmanna, Juraja Nvotu, Ondreja Spišáka, Janu Labajovú,  Andreu Martvoňovú, Michaelu Szocsovú, Ladislava Hubáčka, Marcelu Cmorejovú, Lacka Cmoreja, Mojmíra Cabana a mnohých ďalších.

Divadlá starnú, len Radošinci
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

O 22.10 h odvysiela Dvojka v premiére záznam divadelnej hry Radošinského naivného divadla Pán strom. „Príbeh o živej drevine“ – taký podtitul dal Stanislav Štepka nevšednému javiskovému dramatickému rozprávaniu o človeku a prírode v poetickej komédii Pán Strom. Totiž na scéne divákom farbisto porozpráva svoj životný a mimoriadne pútavý príbeh – inak na prvý pohľad mlčanlivý storočný strom – buk. Pohovorí o všetkom všednom aj nevšednom, veselom i smutnom, poetickom i tragickom, ale hlavne ľudskom, čo sa za tých predchádzajúcich sto rokov dialo na ňom, pod ním a s ním. Rozhovorí sa nielen strom a ľudia naokolo, ale aj lastovičky, lykožrúty, jelene, ďatle, sova, líška, jazvec, sláviky, vlk, zajac a mnohí ďalší. Nevšedná poetická hra Stanislava Štepku ponúka veľa nečakaných humorných situácií a nepriamo smeruje k morálnemu apelu.

Viac o téme: VýročieRTVSDivadloŠtepka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu