Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Warner Bros. Discovery láka na Paríž 2024: Dokument o olympijskej príprave hviezd

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: WBD)

Warner Bros. Discovery láka na Paríž 2024: Dokument o olympijskej príprave hviezd

Warner Bros. Discovery Sports Europe vstupuje do olympijského roka s novým exkluzívnym obsahom k tohtoročným hrám v Paríži 2024. Originálna séria Chasing Glory: Road to Paris 2024 zmapuje proces prípravy týchto šiestich športových hviezd: Karsten Warholm (prekážkový beh), Janja Garnbert (športové lezenie), Menno van Gorp (breaking), Dina Asher-Smith (šprint), Peter Sagan (cyklistika) a Vahine Fierro (surfing). Od 19. januára vysiela WBD Zimné olympijské hry mládeže Kangwon 2024, a to v rámci svojej špeciálnej olympijskej schémy. Mediálna spoločnosť Warner Bros. Discovery (WBD) Sports Europe predstavila svoju obsahovú schému určenú hlavne fanúšikom olympijských hier. Exkluzívne programy a dokumenty sa zamerajú predovšetkým na športovcov, ktorí sa momentálne pripravujú na tohtoročný Paríž. Kľúčovým programom bude nová sedemdielna dokumentárna séria Chasing Glory, ktorá mapuje cestu šiestich svetoznámych športovcov z rôznych disciplín za olympijským zlatom v Paríži 2024. Séria ponúkne divákom pohľad do súkromia držiteľov svetových rekordov, globálnych športových super vybraných športovcov, reprezentuje totiž nielen konkrétnu disciplínu, ale zároveň špecifickú komunitu. To všetko je súbežne ilustrované tým, ako sa olympijské hry neustále premieňajú a modernizujú.

Peter Sagan
Zobraziť galériu (3)
Peter Sagan  (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

Sériu Chasing Glory produkuje spoločnosť Supercollider. Prvá epizóda bude mať premiéru 24. januára o 22:00 na stanici Eurosport 1. Fanúšikovia sa môžu tešiť na týchto športovcov: Karsten Warholm (Nórsko): držiteľ svetového rekordu v prekážkovom behu na 400 metrov a súčasný olympijský šampión. Janja Garnbret (Slovinsko): súčasná a doposiaľ jediná olympijská šampiónka v športovom lezení. Menno Van Gorp (Holandsko): vychádzajúca hviezda a trojnásobný šampión BC One, ktorý sa zúčastní na premiérovej olympijskej súťaži v breakingu. Dina Asher-Smith (Veľká Británia): najrýchlejšia žena, ktorá kedy reprezentovala svoju krajinu. Peter Sagan (Slovensko): cyklistická superstar a trojnásobný svetový šampión, ktorý sa uchádza o olympijské zlato v horskej cyklistike, keď ukončil svoju kariéru v cestnej cyklistike. Vahine Fierro (Tahiti): mladá surferka a bývalá juniorská svetová šampiónka, ktorej domáca popularita raketovo stúpa.
Na internetových stránkach Eurosport.com budú od budúceho mesiaca tiež dostupné nové epizódy programu Refugees 'Voice. Ide o špeciálny formát v rámci kampane Eurosportu Home Crowd natáčaný v prvej osobe, ktorým chce stanica získať pozornosť a podporu pre Utečenecký olympijský tím a zároveň tak upozorniť na životnú situáciu ľudí bez domova. Séria sa zameriava na príbehy držiteľov štipendia pre utečeneckých športovcov, ktorých snom je aktívne sa zúčastniť tohtoročných hier v Paríži. WBD už v decembri uviedla dokumentárny film We Dare to Dream, režírovaný na Oscara nominovaným režisérom Waadom Al-Kateabom – snímku je teraz možné vidieť na vyžiadanie na streamovacích platformách WBD a Eurošportu.

 

Warner Bros. Discovery láka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram O. G.)

„Rok 2024 bude z hľadiska športových zážitkov jedným z historicky vôbec najbohatších – Olympijské hry v Paríži sú pomyselným korunným klenotom. Náš prístup k tohtoročným hrám je o tom, že chceme rozprávať príbeh olympijských hier prostredníctvom autentických a uveriteľných príbehov športovcov, aby sme ich čo najviac priblížili fanúšikom. Tieto momenty budeme po celý rok sprostredkúvať čo najširšiemu publiku po celej Európe prostredníctvom krátkych aj dlhých obsahových formátov. Zároveň sa chceme zamerať na čo najširšie spektrum olympijských športov, a pri každom z nich chceme byť priamo v centre diania a pri každom výkone,“ uvádza Scott Young, seniorný viceprezident WBD pre obsah, produkciu a obchodné operácie. „Naše nové olympijské programy vrátane série Chasing Glory budú o oslave inšpiratívnych športovcov, ktorí sa pripravujú na hry v Paríži a snahe ich čo najviac priblížiť našim divákom. Našim cieľom je budovať nadšenie pre hry po celú dobu pred ich samotným začatím,“ dodáva. V rámci rozsiahleho olympijského vysielania odvysiela WBD aj Zimné olympijské hry mládeže Kangwon 2024, ktoré sa uskutočnia v termíne od 19. januára do 1. februára. Na streamovacích platformách WBD a Eurošportu budú predplatitelia môcť sledovať výkony najlepších svetových juniorných športovcov, ktorí sa možno stanú hviezdami Zimných olympijských hier v Miláne a Cortine v roku 2026. WBD ich tiež odvysiela naživo. WBD produkuje špeciálny olympijský obsah už od čias, keď oslávila tzv. One Year to Go, teda moment presne rok od tohtoročného začatia olympijských hier. Pri tejto príležitosti odvysielala originálny dokument Paris, La Vie Sportive, určitú sondu do športovej histórie mesta, ktoré naposledy hostilo olympijské hry presne pred sto rokmi v roku 1924. Sprievodcovskej úlohy sa v ňom zhostil legendárny futbalista a víťaz Svetového pohára 8 FI1 Euro 2000 Thierry Henry. WBD je pomyselným domovom olympijských hier v Európe, stanice Eurosportu sprostredkujú športovým fanúšikom živé vysielanie všetkých 19 dní, keď sa budú jednotlivé súťaže uskutočňovať.

 

 

 

 

 

 

 

Viac o téme: DokumentParíž 2024WBD
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu