Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Čo odznelo v šou Jana Krausa: „Vráť sa domov, ty slovenská čabajka!“

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: PrimaPLUS)

Český herec a moderátor Jan Kraus privítal v ďalšom pokračovaní svojej talkshow opäť viacero zaujímavých hostí. Tentoraz medzi nimi nechýbal slovenský herec Maroš Kramár so svojou pôvabnou dcérou, hudobníčkou Tamarou Kramar.

Okrem nich do červeného kresla zasadol herec Petr Lněnička a teológ Albert-Peter Rethmann. Diváci na Slovensku si budú môcť túto epizódu pozrieť už v stredu 27. marca o 20.15 h na kanáli Prima PLUS. V Show Jana Krause otvorí večer slovensko-český herec Maroš Kramár a jeho pôvabná dcéra a nádejná speváčka Tamara Kramar. „Študoval som v Brne, kde som sa učil češtinu, a potom som tam bol rok v Mahenovom divadle,“ vysvetľuje Maroš svoju bezchybnú češtinu, a prečo preňho nie je problém plynule prepínať medzi oboma jazykmi. „Ale je pravda, že mi píšu Slováci, prečo tu hovorím po česky, a Česi mi zase píšu, vráť sa domov, ty slovenská čabajka. Takže to mám zle tam aj tam,“ dodáva so smiechom už vo svojom rodnom jazyku. „Ale zase na Slovensku s obľubou hovorím, že keby vedeli, že ja tu za deň zarobím toľko, koľko oni za mesiac, tiež by hovorili po česky.“ Marošova dcéra Tamara, ktorá študovala v britskom Brightone kognitívnu neurovedu, zase plynule prepína medzi slovenčinou a angličtinou. V nej tiež skladá a spieva a ako sa zdá, hudba sa teraz stala jej prioritou. „Chytilo ma to ešte v Brightone, kde sme po škole chodievali všetci kamaráti hrať do rôznych podnikov,“ spomína Tamara a vysvetľuje, že preraziť v Anglicku, kde ju a jej slávneho otca nikto nepozná, jej prišlo ako väčšia výzva. „A menej tlaku. Pretože to vlastne nikoho nezaujímalo,“ dodáva začínajúca speváčka. „Takže je to veľmi fajn pocit.“

Čo odznelo v šou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: PrimaPLUS)

Jej otecko je na ňu náležite pyšný, ako podotýka. Rovnako on podniká neobvyklé veci. Ako napríklad niekoľkokrát do mesiaca bytové divadlo. „O šiestej hodine vítam hostí, každého zvlášť, v mojom staromládeneckom byte. Majú tam pohostenie a je to len pre tridsať ľudí,“ opisuje svoj koncept obľúbený herec s tým, že zhruba sedemdesiat percent divákov tvoria Česi. „A u mňa strávia krásne štyri hodiny na takom divadelnom večierku, kde hráme dvojhodinové predstavenie Enigmatické variácie od francúzskeho autora Erica-Emmanuela Schmitta. Je to krásna hra o láske, manželstve, sexe. Každý, kto tam bol, nám píše do kroniky, že aj on niečo z toho zažil. A predvčerom sme mali 390. reprízu.“ Okrem toho veľmi usilovne točí v Česku aj na Slovensku, a tak je neustále na cestách. Počas presunov sa potom učí texty. „Mám diktafón, na ktorý si nahrám texty,“ vysvetľuje, „a cestou do Bratislavy sa učím slovenské texty a cestou do Prahy české texty.“ Prezradí tiež to, že na najbližšie dni má v pláne odísť s dcérou Tamarou na dovolenku do Egypta a trochu si oddýchnuť a aj sa vzájomne viac spoznať. „My dvaja sme spolu nikdy neboli týždeň sami,“ pokyvuje hlavou Tamara. Tá nám o sebe zase prezradí to, že k hudbe, ktorej sa teraz plne venuje, mala blízko od detstva. Musela sa učiť na klavíri, neskôr dobrovoľne pridala hru na gitaru a potom aj spev. Televízni diváci ich v Show Jana Krause uvidia už v stredu, 27. marca o 20.15 h na Prima PLUS.

Viac o téme: Maroš KramárJan KrausŠou
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu