Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Kde je na Slovensku exotika: Jakub Štáfek a Jana Kirschner u Jana Krausa

Jan Kraus Zobraziť galériu (2)
Jan Kraus (Zdroj: wilsonov.sk)

V Show Jana Krause privítal moderátor herca Jakuba Štáfka, speváčku Janu Kirschner a výtvarníčku Martinu Skala. Premiéru uvidia diváci kanálu Prima PLUS na Slovensku už v stredu 28. februára o 20.15 h.

Prvým hosťom stredajšieho večera bude aj slovenským divákom dobre známy český herec Jakub Štáfek. Do slávneho červeného kresla sa uvedie slovami: „Poďte do mňa, nepredlžujte to!“ Štáfek, ktorý je hosťom Show Jana Krausa už tretíkrát, sa sám čuduje, že je tu tak často. „Asi sa už minuli zaujímaví ľudia,“ hovorí so smiechom sympatický mladý herec a pochváli sa tým, že sa mu od poslednej návštevy narodila druhá dcéra. „Mám trojročnú a teraz polročnú dcéru,“ hovorí pyšne a vysvetľuje, že sa domnieva, že má dcéry veľmi rád. „Ja by som ten testosterón nechcel. Ja by som si s tým nevedel rady. Keď to vidím u kamarátov, tých chlapcov. Zo začiatku, samozrejme v rámci ega, chce mať človek toho svojho následníka trónu.“  Medzi Jakubove najznámejšie filmové roly patrí postava futbalistu Laviho z filmu Vyšehrad Fylm z roku 2022. Keď na ňu príde reč, vysvetlí, že futbalové prostredie mu nie je cudzie. „Poznám sa s dosť ľuďmi z futbalového prostredia, či už s hráčmi alebo s funkcionármi, takže nejaký prehľad mám.“ Práve prišiel do kín nový slovensko-český film Vojna policajtov, v ktorom môžeme Jakuba vidieť v úlohe mafiána. „Hrám tam takého mafiána, čo sa rád bije, podľa mňa hral aj v detstve futbal,“ dodáva v narážke na rolu Laviho. „Celé sa to odohráva na pozadí Košíc a Prešova. A je zaujímavé, že tam hovorím východniarsky.“ S moderátorom sa potom zhodne, že mafiánske praktiky, ktoré ukazuje tento filmový thriller odohrávajúci sa začiatkom 90. rokov v divokej atmosfére východoslovenského podsvetia, sú úplne iné, než ako ich poznajú v Česku. „Mali to oveľa ostrejšie, než sme to mali my. Režú sa tam hlavy na námestí a tak.“ Natáčanie na Slovensku sa mu však páčilo. „Človek má predovšetkým na tom východe pocit, že je v takej exotickej krajine,“ zveruje sa so svojimi pocitmi Jakub. Teraz ho vraj čaká chvíľu voľno a v lete by sa rád pustil do nakrúcania pokračovania Vyšehradu. „Je to preto, že musíme Vyšehrad zachytiť ešte v tej najlepšej forme, pretože, samozrejme, všetci starneme,“ vysvetľuje. „A tiež nechcem byť s tým blond raketovým inžinierom spájaný ešte ďalších desať rokov,“ dodal.

Kde je na Slovensku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Prima.cz)

Ďalším hosťom bude v Londýne žijúca slovenská speváčka Jana Kirschner, ktorá hneď na úvod povie, že si myslí, že „všetci najlepší Česi majú niečo zo Slovenska, buď babičku alebo deduška“. Tiež sa posťažuje, že život v Londýne ide z kopca. „Pretože odišlo strašne veľa Slovákov, Čechov a tiež Poliakov. Skrátka pre brexit odišlo už strašne veľa ľudí. A ja si myslím, že je to pre Britániu zásadná chyba,“ vysvetľuje. Ona sama žije s britským muzikantom a producentom Eddiem Stevensom, s ktorým má dve dcéry. „Tam je hneď niekoľko problémov,“ začne so smiechom. „O polnoci spieva hymnu a lúči sa s kráľom, teraz už to teda trochu fláka, on bol skôr fixovaný na kráľovnú. Navyše zaspí už pred hymnou. A ja tiež nespievam, pretože som o deviatej v posteli.“ Prezradí naňho aj to, že sa učí po slovensky. „Už niekoľko rokov sa tajne učí. My totiž máme s dcérami slovenčinu ako tajný jazyk, ktorým toho otecka ohovárame,“ dodáva s tým, že význam niektorých nadávok už vytušil. „Je to komplikované, pretože my spolu vlastne ešte aj tvoríme. A tým, že spolu pracujeme, je to ťažké. Ja som teraz nahrávala nový album, ktorý sa volá Obyčajnosti a ktorý vyjde 20. marca. Ale my sme to nahrávali tak, že som ráno hodila deti do školy, potom som si sadla na bicykel a išla do štúdia. Tam som navarila pre kapelu kávu, doniesla som im ju, nacvičili sme pesničku, ja som bola spokojná. O dve štyridsaťpäť som sadla na bicykel a išla späť k deťom, vyzdvihla ich, navarila večeru, a čo sa dialo od trištvrte na tri do desiatej večer, ja vlastne neviem. Takže oni nahrali album a ja, keď som si to potom vypočula, som si hovorila, a kde sú tie pesničky? Všetko je inak. Ja musím stále vyvažovať, a byť aj matka,“ opisuje, ako jej muž nahral album takmer bez jej účasti. „On niekedy nahrá pesničky tak, že ja ich potom nepoznám,“ povzdychne si. Svojmu hostiteľovi, ktorý sa ju pokúsi presvedčiť, aby sa na to celé pozerala z pozitívneho uhla, potom prezradí, že jej muž sa volá krstným menom Edmund podľa novozélandského horolezca Edmunda Hilleryho, ktorý ako prvý vystúpil na horu Mount Everest. Ten bol vraj osobným priateľom jeho babičky. Posledný hosť, výtvarníčka a prozaička Martina Skala prezradí viac o svojom živote vo Francúzsku či USA a aj to, ako jej pomohol slávny režisér Miloš Forman. Premiérová Show Jana Krause bude na Prima PLUS už v stredu, 28. februára o 20.15 h.

 

 

Viac o téme: Jana KirschnerJan KrausJakub ŠtráfekTalkšou
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu