Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Nový film od tvorcov Teórie tigra: Ako znázorniť vzťahy? No predsa komédiou!

(Zdroj: Total Film)

V týchto dňoch tvorcovia komédie Teória tigra režisér a scenárista Radek Bajgar a scenáristka Mirka Zlatníkova na Vysočine natáčajú film Teória túžby. Rovnako ako v Teórii tigra, ktorá prilákala do kín cez 400.000 divákov, v príbehu piatich manželských párov, ktoré si želajú navrátiť túžbu a vášeň do svojich životov, jednu z hlavných rolí stvárnil Jiří Bartoška. Film by mal mať premiéru tento rok 28. októbra. ČTK o tom za distribučnú spoločnosť CinemArt informoval Petr Slavík.

Podľa režiséra Bajgara je Teória túžby určená všetkým párom so zmyslom pre humor. "Tým, ktorí po sebe chcú skôr túžiť, než sa láskou udusiť alebo rovno uškrtiť," uviedol.

V hlavnej ženskej úlohe Heleny sa predstaví Lenka Vlasáková, ktorá spolupracovala s Radkom Bajgarom už na televíznom seriáli Neviditeľní. "Helena žije dlho vo vzťahu, ktorý je okolím vnímaný ako ideálny. Tento príbeh je o tom, ako veľmi je to ideálne aj vnútri. Mne sa páčil scenár, ako Mirka Zlatníkova aj Radek Bajgar hľadajú, čo je to vzťah, ako spolu vedieť žiť aj v dlhodobom vzťahu, aby človek zároveň mohol mať slobodu a nestratil sám seba," oznámila.

Ďalšie postavy, ktoré sa vo filme zídu na Kurze pevného objatia, predstavujú Stanislav Majer, Vojtěch Kotek, Šárka Vaculíková, Ondřej Bauer, Josef Polášek, Vasil Fridrich alebo Petra Nesvačilová. "Vo filme je asi pätnásť skoro rovnocenných rolí, zložitosť kastingu bola vo vyladení tej party, aby to portfólio bolo pestré a ľudské typy sa neopakovali. Hlavný pár Lenku Vlasákovú a Standu Majera sme mali už pri písaní vyjasnený, rovnako tak aj šéfa rezortu Jiřího Bartošku, on pre mňa tak nejako reprezentuje konkrétny životný postoj, s tým nič nenarobím," podotkol režisér Bajgar.


Mohlo by vás zaujímať: Hviezda seriálu Prázdniny jubiluje: Začínal ako upratovač, lásku našiel s hereckou kolegyňou


"Tiež dvojica podivných kriminalistov bola jasná - Jana Plodková a Radek Holub, a niektoré partnerské dvojice. Čím ďalej radšej točím s hercami, ktorých dobre poznám, pri písaní dialógov ich počujem v hlave. A tiež spolu potom trávime veľa času a to je lepšie s ľuďmi, ktorých máte radi," dodal.

Chystaná snímka Teória túžby na film Teória tigra nadväzuje témou, nie príbehom. "Na tému som neprišiel, téma tu je, kdekto ho žije, len sme s Mirkou Zlatníkovou dosť dlho premýšľali, ako ho vyrozprávať tak, aby to ľudí bavilo. Žánrom to bude, samozrejme, komédia, čo iné so vzťahmi. Mne tie komédie vychádzajú tak trochu smutne, je v tom zároveň skepsa, aj keď tentoraz menej, než inokedy. Starnem, vidím to láskavejšie," dodal režisér Bajgar.

Viac o téme: Teória tigraTeória túžby
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu