Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Veľkolepá filmová premiéra je za rohom: To, čo sa podarilo tvorcom, je jedinečné!

Tieto dámy vo filme Vojna policajtov predviedli svoje nadanie.
Tieto dámy vo filme Vojna policajtov predviedli svoje nadanie. (Zdroj: CinemArt SK)

BRATISLAVA - Bude to pastva nielen pre oči! Už túto sobotu sa koná veľkolepá premiéra filmu Vojna policajtov, ktorej sa zúčastnia aj protagonisti a tvorcovia. Tým sa v počine podarilo spojiť aj niečo, čo je na prvý pohľad nespojiteľné.

Už 1. februára príde do kín akčný thriller Vojna policajtov. Jeho slávnostná premiéra je naplánovaná na túto sobotu. 

LÍSTKY SI MÔŽETE ZAKÚPIŤ V SIETI predpredaj.sk. VIAC INFO TU!

Premiéra bude veľkolepá, hity 90. rokov bude pred projekciou hrať DJ Flebo, na červenom koberci sa vysdtrieda až 40 hercov, ktorí si vo file zahrali. Fanúšikovia budú mať dokonca možnosť sa s nimi stretnúť, odfotiť, získať autogram. 

Akčný thriller Vojna policajtov spojil naozaj až nepredvídateľné osobnosti. V jednom projekte sa stretli predstavitelia kultúry ulice, ale aj kultúry národných divadiel.

Diváci si počas sledovania filmu budú môcť vypočuť francúzsky šansón v podarí Barbory Švidraňovej, ktorá si vo filme zahrala bordelmamu. Role sa zhostila výborne a nielen tej - výborne v duchu tejto atmosféry naspievala aj skladbu Velvet. 

Barbora Švidraňová vo filme Vojna policajtov stvárnila bordelmamu. (Zdroj: CinemArt SK)

Značná pozornosť sa sústredí na titulný song od Rytmusa. Skladba sa volá Berci - tak sa volá aj hlavná mafiánska postava, ktorú Rytmus vo filme stvárnil. Rytmus v nej spieva o 90. rokoch a o tom, že v tej dobe boli mladí ľudia naozaj stratení a v prípade mnohých z nich bolo dostať sa do mafie doslovne cieľom, aby si mohli dovoliť žiť iný život. Na druhej strane hneď v úvode konštatuje, že 90. roky už nikdy viac.

„90. roky boli smutné, nikdy znova,” rapuje vo svojej novej skladbe Rytmus. Song Berci sa stal titulným k akčnému thrilleru Vojna policajtov. Rytmus v ňom podáva svoje osobné svedectvo o 90. rokoch na Slovensku, čo je práve obdobie, v ktorom sa odohráva film. „Bol som pri tom, keď padla opona a nastal chaos, prvé drogy, Rusi, Albánci, mafia a žiadna znalosť, korupcia na dennej báze, do karát len hralo, únosy a vraždenie, nikto nechápal, čo sa tu stalo,” vykresľuje dianie na Slovensku a v skladbe ďalej dodáva, „Stratení chlapci mali v tej dobe len jeden cieľ - ako sa dostať do mafie a splniť si sen.”

Napokon sa vo filme objaví aj opera v podaní jedinečnej Jolany Fogašovej. Tá naspievala áriu O Mio Babbino Caro od Pucciniho priamo v Národnom divadle Košice - pred reálnym publikom a iba pre potreby filmu. Súvisí to s hlavnou postavou, policajtom Mikim Mikom (Alexander Bárta), ktorý miluje vážnu hudbu.

Vo filme Vojna policajtov zaznie spev Jolany Fogašovej. (Zdroj: CinemArt SK)

Viac o téme: Vojna policajtov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu