Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Zomrel idol muzikálov 60. rokov: Presadil sa najmä vďaka Pomáde, Hollywood odmietol

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP Photo, File)

Americký spevák Bobby Rydell v utorok zomrel na komplikácie spôsobené zápalom pľúc v nemocnici na predmestí svojej rodnej Filadelfie. Hviezde muzikálov 60. rokov bolo 79 rokov. O jeho úmrtí informovala agentúra AP.

Rydell patril ku generácii idolov amerických násťročných po Elvisovi Presleym a pred nástupom Beatles. Koncertovať začal v siedmich rokoch ako bubeník, v 17 zažiaril v talentovej speváckej súťaži. V rokoch 1959 až 1964 sa tridsiatka jeho chytľavých singlov dostala do Top 40. K najznámejším patrili piesne Wild One, Volare, Wildwood Days alebo The Cha-Cha-Cha.

Zomrel idol muzikálov 60.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo, File)

Najznámejšou Rydellovou muzikálovou postavou bola hlavná rola vo filme Bye Bye Birdie, ktorý si vyslúžil nomináciu na Oscara za hudbu a zvuk. Rydell však miloval rodnú Filadelfiu natoľko, že ju odmietol opustiť a presťahovať sa do Hollywoodu. Jeho filmová kariéra sa tak nikdy úplne nerozvinula, píše AP.

Zomrel idol muzikálov 60.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo, File)

K popularizácii jeho mena prispel muzikál Pomáda, kde sa stredná škola, v ktorej sa väčšina deja odohráva, volá Rydell High na počesť tohto hudobníka.

Viac o téme: PomádaBobby Rydell
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu