Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Hviezdy filmu Což takhle dát si špenát: Stretnutie po 46 rokoch... Aha, ako dnes vyzerajú!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Filmové studio Barrandov)

PRAHA - Komédia Což takle dát si špenát patrí ku kultovým počinom česko-slovenskej kinematografie. Od jeho natočenia uplynulo tento rok už 46 rokov... Je to dlhá doba a mnohé hlavné hviezdy sú už, bohužiaľ, po smrti. Filmový svet sa však stále môže tešiť z Ivy Janžurovej (81) a Evy Hudečkovej (73). Aha, ako tieto krásne dámy dnes vyzerajú!

Iva Janžurová a Eva Hudečková sa pred pár dňami stretli na výstave s názvom Zelený Raul a další výtvarné umění v pražskej Galérii Tančící dům. Herečky spolu hrali v legendárnej českej komédii Což takhle dát si špenát, ktorá vznikla pred dlhými 46 rokmi. Niet preto divu, že si hneď skočili okolo krku, keď sa na vernisáži zahliadli. 

Hviezdy filmu Což takhle
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

A spoločne si zaspomínali aj na filmovanie. Janžurová priznala, že si najviac užila, keď vo filme hrala nemluvňa. „Veľmi som si to natáčanie užívala a ako nemluvňa som mohla aj prehrávať. Veľmi mi pomohlo aj to, že som v tom čase mala dve malé dcéry a od nich som aj čosi odpozorovala,“ zaspomínala si Janžurová, ktorá v Špenáte stvárnila Marcelu. 

Hviezdy filmu Což takhle
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Hudečková zas stvárnila Máriu, asistentku done Isabely Lopezovej, ktorú si zahrala Stella Zázvorková. „My sme sa s Ivou naozaj stretli len pri Špenáte, inak sme sa míňali. Natáčanie bolo naozaj úžasné, najmä v spoločnosti toľkých úžasných ľudí, ktorí robili svoju prácu dokonalo. Tá obrovská sranda bola počas prestávok, ktorú robili páni Menšík, Sovák alebo Augusta, kedy sme všetci plakali smiechom  a bolo to všetko nežné a rozumné. Ten humor bol kúzelný. Veľmi by som priala, aby sa tento humor vrátil do našej spoločnosti a do českého filmu,“ povedala Blesku Eva. 

A pozrite, ako dámy dnes vyzerajú!

Hviezdy filmu Což takhle
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia)

Viac o téme: Iva JanžurováEva HudečkováCož takle dát si špenát
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu