Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Legendárna Iva Janžurová unikla SMRTI len o vlások: Desivá NEHODA priamo na javisku!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia)

PRAHA - Česká herečka Iva Janžurová mala v piatok 82 rokov. Narodeniny však oslavuje rovno dvakrát. Okrem 19. mája, aj 2. apríla. Práve v tento deň sa v roku 2002 druhýkrát narodila. Prežila totiž desivú nehodu priamo na javisku. Smrti unikla doslova o vlások!

Pri Ive Janžurovej museli 2. apríla 2002 stáť všetci anjeli strážni. V momente, keď išla predniesť posledný monológ na konci predstavenia Schillerovej Marie Stuartovny, na ňu totiž spadla divadelná dekorácia. Herečka tak pred zrakmi divákov v momente skončila pod mnohokilovým kolosom.

Legendárna Iva Janžurová unikla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: csfd.cz/DM Production)

„Iva, uteč, zakričali na mňa zo zákulisia. V tej chvíli sa na mňa tá ohromná kulisa zrútila. Nevedela som, čo sa deje, čo a prečo sa mi stalo,“ zaspomínala neskôr Janžurová v relácii TOP 10 na Prime. Následoval rýchly prevoz do nemocnice a niekoľkotýždňové zotavovanie. 

Našťastie, nič vážne sa jej nestalo. Tento moment však umelkyni pripomenul, aký je život krehký Odvtedy preto oslavuje narodeniny aj 2: apríla. „Sľúbila som si, a ešte niekomu inému, že budem každé výročie tejto udalosti sláviť ako druhé narodeniny,“ prezradila pred časom na sociálnej sieti. 

Legendárna Iva Janžurová unikla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Česká televízia)

Viac o téme: Iva Janžurová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu