Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Šokujúci krok českej hviezdy: Úlohy v seriáloch roky odmietal... Ale TOTO ho presvedčilo!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Česká televize)

PRAHA - Herec a spevák Jiří Macháček (57) sa celý život seriálom úspešne vyhýbal. Úlohy prijímal zásadne len vo filmoch. To sa však zmenilo, keď za ním prišli tvorcovia z Českej televízie a ponúkli mu miesto v koprodukčnej novinke To sa vysvětlí, soudruzi! Čo ho presvedčilo?!

Sám si to nevie vysvetliť, no scenár ho pohltil. „Scenár som prečítal jedným dychom a musel som sa sám seba pýtať, prečo sa mi tak páči. Je to dramatickou stavbou? Dialógmi? Zasadením do históriem, na ktorú si ešte dobre pamätám? Páčia sa mi vzťahy medzi jednotlivými postavami? Tá ľahučká uletenosť? Prečo som za posledných 10 rokov nedostal do ruky podobný scenár na celovečerný film?“ vyjadril sa Macháček. 

Šokujúci krok českej hviezdy:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Česká televize)

Lákala ho aj samotná spolupráca s ľuďmi, ktorí na projekte pracovali. „David Zajíc sa vlastne snaží všetky paranormálne javy racionálne vysvetliť. To, že sa mu to darí, je asi jediný dôvod, prečo ho z ústavu ešte nevyhodili. Nevyskúmal síce nič, ale stále je niečomu na stope,“ opísal svoju postavu herec, ktorý si natáčanie veľmi užíval. Vraj: „Kto si tak môže dovoliť stráviť pol roka v karavane s Janom Cinom a ešte za to mať peniaze. Bože, díky za koncesionárske poplatky.“

Novinka z dieľne Českej televízie je o vyšetrovateľoch Ústavu paranormálnych javov. A neexistuje prípad, ktorý by skeptik David (Jiří Macháček) a dôverčivý vedec Vojta (Jan Cina) nedokázali vyriešiť. osemdielny česko-nemecký seriál je inšpirovaný skutočnými paranormálnymi záhadami 80. rokov. 

Šokujúci krok českej hviezdy:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Česká televize)

Viac o téme: Jiří MacháčekTo sa vysvětlí soudruzi!
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu