Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smutná SPOVEĎ chorej hviezdy (52) Ženatý zo záväzkami: To NAJHORŠIE, čo sa jej v živote stalo!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Uplynuli už 3 roky, čo herečka Christina Applegate (52) priznala, že bojuje s roztrúsenou sklerózou. A odvtedy o nej otvorene hovorí a čas od času sa objaví aj v spoločnosti. Podľa jej vlastných slov je to najhoršia vec, ktorá sa jej v živote stala... A bez plienok sa už nezaobíde!

Christina Applegate o svojej chorobe otvorene hovorí a nehrá sa na žiadnu hrdinku. Priznáva, že sa bojí, že ju diagnóza trápi a že svoj osud nezvláda najľahšie. Napriek tomu sa snaží bojovať ako sa len dá a občas príjme pozvanie aj do spoločnosti.

Skleróza multiplex sa prejavuje tým, že imunitný systém napáda ochrannú vrstnu nervov, takzvaný myelin. Ten obaľuje nervové vlákna a umožňuje rýchle a efektívne vedenie elektrických signálov. V mozgu potom vznikajú lézie, ktoré znemožňujú prenos signálu do cieľového tkaniva. 

Smutná SPOVEĎ chorej hviezdy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Ako Applegate nedávno prezradila, ona má tých lézií v mozgu dokopy 30. „Najväčšiu. mám za pravým okom, takže ma oko veľmi bolí,“ priznala v podcaste s názvom Armchair Expert. Zrak, našťastie, chorobou ešte ovplyvnený nebol. Jej motorika však už áno. Ruka jej vraj občas začne robiť divné veci a potom má v mozgu pocit záchvatu. 

„Je to na ho*no. Nenávidím to. Som tak naštvaná, pretože to nejde prekonať,“ priznala Applegate a dodala, že to je to najhoršie, čo sa jej v živote stalo. Dokonca už musí nosiť aj plienky. „No, cikáš do nohavíc. Preotže sa veľmi často nestihneš dostať na záchod včas,“ priznala pre web People Applegate. 

Viac o téme: Christina ApplegateŽenatý so záväzkami
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu