Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Kultový Mrázik v OHROZENÍ: Konflikt na Ukrajine ovplyvnil aj vysielanie... Takto to bude počas Vianoc!

Takto to bude s vysielaním ruských filmov počas Vianoc. Zobraziť galériu (3)
Takto to bude s vysielaním ruských filmov počas Vianoc. (Zdroj: telkac.sk)

BRATISLAVA - Vianoce bez kultovej ruskej rozprávky Mrázik si už nevieme ani predstaviť. Konflikt na Ukrajine však ovplyvňuje všetko a mnohé televízie prehodnocujú, či je vhodné ruskú tvorbu zaradiť do svojho programu. Napríklad Jojka s nimi na svojej hlavnej stanici nepočíta ani naďalej!

Po vypuknutí konfliktu na Ukrajine ruské filmy vymizli z vysielania hlavných slovenských staníc a ich najsledovanejších časov. O to viac mnohých zaujíma, ako to bude vyzerať počas Vianoc. Mnohí si totiž sviatky bez kultovej rozprávky Mrázik už nevedia ani predstaviť. No pôvodne mali byť v programe aj ďalšie ruské filmy a rozprávky.

Práva na vysielanie Mrázika dlhodobo vlastní Markíza, pričom v ostatných rokoch sa dokonca stal jej hlavných sviatočným filmom. V predchádzajúcich rokoch si totiž práva na vysielanie Popolušky vyžrebovala vždy iná televízia. Tento rok to bude verejnoprávna RTVS. Markíza preto neplánuje hýbať s overeným programom a plánuje ho nasadiť priamo na Štedrý deň po 19. hodine. 

Mrázik
Zobraziť galériu (3)

„Vianočné sviatky sú obdobím, kedy sa programová ponuka Tv Markíza tradične zameriava najmä na vysielanie klasických a divácky mimoriadne obľúbených rozprávok a rodinných filmov. Medzi najsledovanejšie tituly už dlhé roky patrí aj dnes už kultová rozprávka Mrázik, bez ktorej by si mnohé slovenské rodiny ani nevedeli predstaviť Vianoce. Divákov rozhodne nechceme sklamať a preto im Mrázika ponúkneme aj tento rok,“ uvielda Markíza pre Mediaklik

Ani ďalšie ruské filmy a rozprávky Markíza neplánuje vyškrtnúť z programu. V pláne má odvysielať Dračiu nevestu, Rozprávkovú cestu koníka Hrbáčika či fantasy Posledný bohatier: Koreň zla, ktorá je pokračovaním pôvodnej snímky z roku 2017.

No ako informuje Mediaboom, televízia Joj, naopak, s ruskými filmami na svojej hlavnej stanici nepočíta ani naďalej. K tomuto kroku pristúpila po vypuknutí konfliktu na Ukrajine a všetky ruské diela presunula na menšiu stanicu JOJ Plus. A neplánuje to meniť ani počas Vianoc. Animovanú rozprávku Snehová kráľovná tak diváci počas sviatkov nájdu práve tam. 

Kultový Mrázik v OHROZENÍ:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Vertical Entertainment)

Viac o téme: RTVSTv JojMrázikTv Markíza
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu