Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Slávna sága o Harry Potterovi bude mať pokračovanie: Ste zvedaví kde?

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: internet)

Pripravovaná divadelná hra o Harrym Potterovi s názvom Harry Potter and the Cursed Child bude pokračovaním pôvodného príbehu o čarodejníckom učňovi. Vyplýva to zo synopsy, ktorú zverejnili tvorcovia inscenácie. Ako prezradili, príbeh novinky sa bude odohrávať 19 rokov po udalostiach poslednej knihy Harry Potter a Dary smrti a jeho centrálnou postavou bude Harryho syn Albus Severus.

"Vždy bolo náročné byť Harrym Potterom a nie je to o nič ľahšie teraz, keď je prepracovaným zamestnancom Ministerstva mágie, manželom a otcom troch detí školského veku," píše sa vo zverejnenej synopse.

Slávna sága o Harry
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

"Kým Harry zápasí s minulosťou, ktorá odmieta zotrvať tam, kam patrí, jeho najmladší syn Albus musí čeliť ťažobe odkazu vlastnej rodiny, o ktorý nikdy nestál. Ako sa minulosť a prítomnosť hrozivo prepájajú, otec aj syn sa učia nepríjemnú pravdu: niekedy tma prichádza z nečakaných miest," uviedli tiež tvorcovia.


Mohlo by vás zaujímať: Radi sa bojíte? Tak sa tešte: Herci otvoria múzeum hororu, aké tu ešte nebolo!


Slávna sága o Harry
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

Dvojdielne predstavenie, na ktorom sa s J. K. Rowling podieľajú aj scenárista Jack Thorne a režisér John Tiffany, uvedú na budúci rok v lete v Palace Theatre na londýnskom West Ende. Obsadenie bude tvoriť viac ako tridsať hercov a herečiek, ktorých mená zatiaľ neprezradili. "Som presvedčená, že keď publikum uvidí hru Harry Potter and the Cursed Child, pochopia, prečo sme sa rozhodli vyrozprávať tento príbeh takýmto spôsobom," vyjadrila sa v minulosti Rowling.

Slávna sága o Harry
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

Príbehy o čarodejníkovi Harrym Potterovi odštartovala Rowling v roku 1997 knihou Harry Potter a Kameň mudrcov. Následne vyšlo ďalších šesť dielov, pričom všetky knihy sa dočkali filmového spracovania, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Rowling na motívy pôvodného príbehu napísala aj dielo Fantastické zvery a ich výskyt. V súčasnosti vzniká trojdielna filmová adaptácia tohto počinu.

Slávna sága o Harry
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

Záujemcovia o vstupenky do divadla, ktorí sa zaregistrovali vopred online, si ich budú môcť kúpiť už budúcu stredu, pre širokú verejnosť majú byť dostupné od 30. októbra. Diváci za obe predstavenia zaplatia 20-130 libier (približne 28-180 eur).Rowlingová napísala sedem kníh o dobrodružstvách Harryho Pottera, ktorých sa vo svete predalo vyše 450 miliónov výtlačkov. Podľa jej kníh bolo nakrútených osem úspešných filmov.

Slávna sága o Harry
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)


Moglo by vás zaujímať:Túžia po nich milióny fanúšikov, no ich priťahuje rovnaké pohlavie


Autorka dlho tvrdila, že už žiadnu ďalšiu knihu o Harrym Potterovi nenapíše, záujem svojich fanúšikov však oživovala rozličnými inými knihami vrátane čarodejníckej encyklopédie Fantastické zvery a ich výskyt, z ktorej sa pripravuje film s Eddiem Redmaynom v hlavnej úlohe.

Pripomeňte si záverečnú scénu ságy o Harry Potterovi

Viac o téme: Harry PotterJ. K. Rowlingová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu