Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

ZÁKULISIE OSCAROV: Takto komentovali herečky holého kolegu a... TOTO sa dialo mimo kamier!

Anna Jakab Rakovská a Jaroslav Ihring Zobraziť galériu (5)
Anna Jakab Rakovská a Jaroslav Ihring (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Počas odovzdávania filmových Oscarov sa za scénou odohráva celkom iná show, ktorú diváci doma pri televíznych obrazovkách nemali možnosť vidieť. Agentúra AP popísala to, čo kamery nezachytili.

Ceremoniál začal s oneskorením asi šesť minút oproti programu. Nie všetci sa stihli dostať včas na svoje miesta. Medzi poslednými, ktorí sa po siedmej večer miestneho času usadili, bol režisér Martin Scorsese či hviezdy filmu Barbie - Margot Robbie a Ryan Gosling.

Britská herečka Carey Mulligan čas na usadenie pred začiatkom prenosu zmeškala a úvodný monológ moderátora Jimmyho Kimmela, rovnako ako odovzdávanie cien pre najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe, strávila postávaním stranou, kde jej robil spoločnosť manžel Marcus Mumford.

Pri prvej reklamnej prestávke sa ľudia vyrútili zo sedadiel, aby našli svojich priateľov. Emma Stone tak okamžite vyrazila za dobrou kamarátkou Jennifer Lawrence a obe sa smiechom divoko gestikulovali, zatiaľ čo ich manželia len ticho prizerali.

Jennifer Lawrence a Emma Stone
Zobraziť galériu (5)
Jennifer Lawrence a Emma Stone  (Zdroj: SITA)

Režisérka Barbie - Greta Gerwig zamierila k Margot Robbie a Amerike Ferrera. Všetky mali dobrú náladu po tom, čo Da'Vine Joy Randolph získala sošku za najlepší ženský výkon vo vedľajšej úlohe. A áno, Carey Mulligan s manželom konečne našli svoje sedadlá.

ZÁKULISIE OSCAROV: Takto komentovali
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Emma Stone bola pri bare v predsálí s pohárom šampanského v ruke, keď Chudiatko získali cenu za najlepšiu výpravu. Vykríkla, poskočila a započúvala sa do príhovoru. Potom sa dala do reči s Florence Pugh, ktorá stála neďaleko, a rozprávali sa o šatách, keď sa Florence Pugh rozosmiala a ukázala na monitor, kde stál skoro nahý John Cena.Óoch, to je preto, že vyzerá ako Oscar!" okomentovala vzhľad svalnatého herca a profesionálneho wrestlera.

O niekoľko sekúnd neskôr získali Chudiatko aj cenu za najlepšie kostýmy a Emma Stoneová znovu vykríkla. „O všetko prídem," vykríkla. 

Gretu Gerwig medzitým v hale zastavil člen Akadémie filmových umení a vied Eduardo Castro, ktorý s ňou chcel hovoriť o dôležitej drobnosti z filmu Barbie - malej roličke pre legendárnu kostýmovú výtvarníčku Ann Roth. „Chcem, aby ste vedeli, ako veľmi to pre mňa znamená," povedal Castro, ktorý je sám návrhárom filmových kostýmov.

92-ročná Ann Roth si vo filme Barbie zahrala ženu na lavičke - a spomínanú scénu moderátor Jimmy Kimmel napodobnil na úvod odovzdávaní Oscarov. Počas svojej kariéry získala Ann Roth dvakrát cenenú sošku za kostýmy k filmom Anglický pacient a Ma Rainey – matka blues; vtedy sa vo veku 89 rokov stala najstaršou kostýmovou výtvarníčkou, ktorá dostala Oscara.

Eduardo Castro, ktorý pracoval okrem iného na seriáli Škaredá Betty či filmu Moja veľká indická svadba, povedal, že Ann Roth pokladá za svoju učiteľku. „Je výnimočná," súhlasila Greta Gerwig. „Hovorila mi: 'Gret, ja neviem, či to zvládnem. Ja to nedokážem! Dajte mi martini'." A Castro sa smiechom pritakal, že práve tento miešaný nápoj Ann Roth miluje.

Zhruba pol hodiny pred tým, než Ryan Gosling na niekoľko minút premenil odovzdávanie Oscarov na divoko zábavný koncert, zaplavili predsálí Kenovia, ktorí sa tu rozohrievali pred spoločným vystúpením. S kovbojskými klobúkmi na hlave sa preťahovali, poklusávali okolo a všetci hľadali svoju Ken-ergiu.

ZÁKULISIE OSCAROV: Takto komentovali
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

ZÁKULISIE OSCAROV: Takto komentovali
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Tohtoročný ročník odovzdávania Oscarov nakoniec ovládla životopisná dráma Oppenheimer režiséra Christophera Nolana, ktorá získala celkom sedem sošiek vrátane tých za najlepší film, réžiu i hercov v hlavnej úlohe. Tím okolo tejto snímky zostal na javisku ešte niekoľko minút po tom, čo sa vypli kamery, objímal sa a oslavoval všetky svoje víťazstvá.

Robert Downey jr., čerstvý držiteľ Oscara za najlepší mužský výkon vo vedľajšej úlohe, držal svoju sošku v ruke a víťazne ju zdvíhal nad hlavu.

Viac o téme: OscaryAcademy Awards
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu