Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Newcastlu a West Hamu vyšla odplata, tréneri vinia seba, Dúbravka s čistým kontom!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TASR/AP Photo/Dave Thompson)

Futbalistom Newcastlu United v bránke so slovenským reprezentantom Martinom Dúbravkom dokonale vyšla odplata za prehru z minulosezónneho finále anglického Ligového pohára. Na Old Trafford zvíťazili nad domácim Manchestrom United 3:0 a postúpili do štvrťfinále, v ktorom sa 19. decembra predstavia na pôde londýnskej Chelsea.

Newcastle nastúpil v improvizovanej zostave a už v 5. minúte prišiel o zraneného Mattea Targetta, ktorého vystriedal Miguel Almiron. V úvode druhého polčasu síce domáci dostali súpera pod tlak, no nič z neho nevyťažili a po hodine hry inkasovali tretí gól z kopačky Joea Willocka. Dúbravka proti svojmu bývalému klubu chytil všetky tri strely medzi tri žrde a udržal si čisté konto. Tréner Newcastlu Eddie Howe po postupe medzi elitnú osmičku neskrýval nadšenie. 
      

Newcastlu a West Hamu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram M. D.)

Manchester United dostal tri dni po domácej ligovej prehre 0:3 s mestským rivalom City ďalšiu facku. S Newcastlom prehral na Old Trafford naposledy v roku 2013. "Prehru beriem na seba, ale za tieto výsledky musíme niesť zodpovednosť všetci. Naše výkony nie sú na adekvátnej úrovni. Chcem sa ospravedlniť všetkým fanúšikom, ich rozhorčenie je oprávnené. Musíme sa čím skôr otriasť a začať predvádzať hru, ktorá je hodná Manchestru United," zdôraznil tréner Erik ten Hag.

Newcastlu a West Hamu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram M. U.)

Aj futbalisti londýnskeho Arsenalu vypadli v osemfinále, keď prehrali s West Hamom United 1:3. Skóre otvoril v 16. minúte vlastným gólom Ben White, v druhom polčase sa za domácich presadili Mohammed Kudus a Jarrod Bowen, za hostí v nadstavenom čase skóroval Martin Ödegaard. "Chceli sme sa proti West Hamu predviesť v úplne inom svetle. Ja som hlavný vinník toho, že sa nám to nepodarilo," nešetril sebakritikou kouč Arsenalu Mikel Arteta.

Newcastlu a West Hamu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram M. A.)

Viac o téme: Mikel ArtetaFutbalMartin DúbravkaMan UErik ten HagWest Ham
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu