Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Nórsky režisér Ödegaard, skórujúci Rice a šťastný Arteta: Arsenal ukázal vôľu!

(Zdroj: Instagram D. R.)

Tréner futbalistov Arsenalu Mikel Arteta vyzdvihol po utorkovom zápase 15. kola Premier League odolnosť a charakter svojho tímu. Ten na ihrisku Lutonu strhol v závere víťazstvo na svoju stranu.

O triumfe hostí 4:3 rozhodol v siedmej minúte nadstaveného času Declan Rice, ktorý využil presný center Martina Ödegaarda. Nórsky špílmacher režíroval v záverečnej štvrťhodine tlak londýnskeho klubu. Pred rozhodujúcou akciou si vypýtal spätnú prihrávku od Oleksandra Zinčenka a ľavačkou z prvej poslal loptu do priestoru, kde sa pohybovali traja najvyšší hráči Arsenalu. Rice využil čas, keď Ödegaard vymanévroval zmenu štruktúr v domácej šestnástke a po jeho presnom centri rozhodol hlavičkou o troch bodoch pre "gunners". "Toto sú momenty, ktoré si budete navždy pripomínať. Aký parádny zápas - je česť, že som v ňom dal víťazný gól," tešil sa Rice.
      Arsenal vybojoval štvrté víťazstvo za sebou a poistil si vedenie v priebežnej tabuľke. Na jej čele má už päťbodový náskok pred Liverpoolom a šesťbodový pre obhajcom titulu Manchestrom City, konkurentov čakali ich stretnutia 15. kola v stredu. "Tento zápas som si skutočne vychutnal, najmä jeho záver," hodnotil duel Arteta. "Toto je neskutočná vec na futbale - tie emócie a momenty, ktoré prežívate ako mužstvo spoločne. Bol to výnimočný večer. Klobúk dolu pred Lutunom za neuveriteľnú atmosféru, ktorú jeho fanúšikovia vytvorili a pred výkonom, aký podali jeho hráči. Zaslúžia si veľký kompliment, skutočne nám sťažili život. My sme však dokázali nájsť cestu k víťazstvu. Ukázali sme odolnosť, charakter i kvalitu. Hrať zápas každé tri dni, zakaždým s cieľom zvíťaziť, nie je jednoduché, vyžaduje si to veľa. Je to o prístupe hráčov, o ich vôli," citovala trénera Arsenalu agentúra AP.

Viac o téme: LutonFutbalMikel Arteta
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu