Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Hetriky Kaprizova a Danaulta, Fehérváry pre zranenie nehral

(Zdroj: TASR/AP Photo/Stacy Bengs)

Ruský hokejový útočník Kirill Kaprizov strelil tretí hetrik v sezóne a zaslúžil sa o triumf Minnesoty Wild v zápase NHL nad San Jose 4:3. Troma gólmi sa v noci na pondelok blysol aj Phillip Danault a jeho Los Angeles zdolalo doma New Jersey 5:1.

V drese Devils odohral 16:18 minút slovenský obranca Šimon Nemec. Connor McDavid pomohol Edmontonu zdolať Pittsburgh 6:1 a svoju bodovú sériu natiahol na 11 stretnutí.
      Dvadsaťšesťročný krídelník Kaprizov svojím tretím gólom pokoril hranicu 300 bodov (143+157) v základnej časti. Podarilo sa mu to v 258 zápasoch ako piatemu najrýchlejšiemu spomedzi aktívnych hráčov. Skôr sa na túto métu dostali iba Sidney Crosby (219 zápasov), Alexander Ovečkin (237), Connor McDavid (240) a Jevgenij Malkin (240). Minnesota v zápase dominovala a súpera prestrieľala 32:15, no musela dvakrát otáčať z 0:2 aj 2:3. Kaprizov najprv v 28. minúte upravil na 2:2, na začiatku tretieho dejstva na 3:3 a v 57. minúte rozhodol. Wild tak ukončili trojzápasovú sériu prehier, Sharks nevyhrali už sedem duelov.
      Danault zaznamenal druhý hetrik v kariére, keď skóroval vo všetkých troch tretinách. Kings pod dočasným trénerom Jimom Hillerom vyhrali ôsmy z dvanástich zápasov a patrí im siedme miesto v Západnej konferencii. Nemec si do štatistík pripísal dve strely na bránku a tri zablokoval.
      Hokejisti Arizony zvíťazili na ľade Washingtonu 5:2. V drese Coyotes si pripísal gól a dve asistencie krídelník Dylan Guenther. Hostia triumfovali druhýkrát po sebe, predtým zaznamenali 14-zápasovú šnúru prehier. V zostave Capitals chýbal pre zranenie v dolnej časti tela slovenský obranca Martin Fehérváry.

Viac o téme: HokejHetrikNHL
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu