Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Fehy sa konečne zbavil smoly: Po 28 neúrodných zápasoch strelil tretí gól

(Zdroj: TASR/AP Photo/Jeffrey T. Barnes)

Slovenský hokejista Martin Fehérváry strelil v noci na stredu svoj tretí gól v prebiehajúcej sezóne NHL. Jeho Washington však prehral na ľade Buffala 2:6.

Bodoval aj jeho krajan Juraj Slafkovský, ktorý dosiahol asistenciu, Montreal zdolal Floridu 5:3. Martin Pospíšil zaznamenal dve asistencie, no Calgary neuspelo proti Anaheimu 3:5. Šimon Nemec s New Jersey podľahol Pittsburghu 3:6.
      Fehérváry dosiahol presný zásah po 28-zápasovej odmlke, predtým naposledy skóroval 2. januára do siete Penguins. V súboji so Sabres sa presadil už v 3. minúte, keď ho našiel Michael Sgarbossa a slovenský obranca tvrdou strelou od modrej čiary prekonal Ukku-Pekku Luukkonena. Capitals viedli 1:0, ale domáci už po prvej tretine prečíslili na 2:1 a nakoniec triumfovali rozdielom štyroch gólov. Fehérváry opäť nastúpil v prvej obrannej dvojici tímu s Johnom Carlsonom a okrem jednej strely, ktorá znamenala presný zásah, mal aj tri hity, odohral 20:36 minúty a bol druhý najvyťažovanejší hráč Washingtonu. V tejto sezóne odohral 58 duelov a získal 14 bodov (3+11). 
      Slafkovský nastúpil tradične v prvej formácii Canadiens a bodoval v desiatom z uplynulých jedenástich duelov. Slovenský krídelník sa v úvode tretej tretiny dostal k puku na červenej čiare, našiel Colea Caufielda, ktorý obišiel bránku Panthers a zasunul puk za brankára Anthonyho Stolarza. Najvyššie draftovaný hráč roka 2022 má po 74 dueloch na konte 42 bodov (15+27). Slafkovský odohral 18:46 minút, zaznamenal päť striel, tri hity, pripísal si plusový bod a tri dvojminútové tresty. Druhýkrát za sebou ho vyhlásili za tretiu hviezdu zápasu. Výrazný podiel na triumfe Montrealu proti Floride mal kapitán Nick Suzuki, ktorý zaznamenal dva presné zásahy a Sam Montembeault s 37 úspešnými zákrokmi.

Viac o téme: HokejNHLFehérváry
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu