Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Fehérvárymu sa nedarilo: Na ľade nebodoval, ešte aj dve mínusky

(Zdroj: TASR/Jason Franson/The Canadian Press via AP)

Hokejisti Washingtonu prehrali na ľade Edmontonu 2:7 v nočnom zápase NHL. Slovenský obranca Martin Fehérváry sa do kanadského bodovania nezapísal a do štatistík mu pribudli dva mínusové body.

V zápase najvýraznejšie  strelec hetriku Zach Hyman a štvorbodový Leon Draisaitl, ktorý pridal ku gólu tri asistencie.
      Washington prehral aj druhý zápas na päťzápasovom tripe po západnom pobreží. Oilers využili všetky tri presilovky a do listiny strelcov sa zapísal aj útočník Connor Brown, pre ktorého to bol prvý gól v 55. zápase sezóny.
      Hráči St. Louis nadviazali na víťazstvo z Bostonu 5:1 a na domácom ľade zdolali Los Angeles 3:1. Vylepšili si tým pozíciu v bojoch o účasť v play off. V poradí o voľnú kartu strácajú na Vegas šesť bodov.
      Hokejisti Nashvillu potvrdili aj vo Winnipegu, že patria k najúspešnejším tímom na klziskách súpera. Domácich Jets zdolali 4:2 a vonku zvíťazili v siedmom z uplynulých ôsmich duelov.
      V súboji elitných tímov Západnej konferencie zvíťazili hokejisti Colorada vo Vancoveri 3:2 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil Valerij Ničuškin. Canucks viedli už v 3. minúte 2:0, bývalý obranca "lavín" Nikita Zadorov zvýšil v 25. minúte na 3:0, no Canucks prišli o črtajúce sa víťazstvo. Ničuškin zavŕšil obrat hostí presilovkovým gólom v predĺžení, keď kuriózne prilbou usmernil do siete strelu Nathana MacKinnona. Najproduktívnejší hráč súťaže MacKinnon nazbieral dva body, v aktuálnej sezóne ich má na konte už 115 a produktivitu vedie s osembodovým náskokom pred Nikitom Kučerovom z Tampy Bay.
      Canucks prehrali prvýkrát po sérii štyroch víťazstiev, naďalej sú však na prvom mieste Západnej konferencie s 92 bodmi. Colorado zvíťazilo v piatom stretnutí po sebe, celkovo v siedmom z uplynulých ôsmich a na západe sa bodovo (89) vyrovnalo priebežne druhému Dallasu.
 

Viac o téme: NHLHokejFehérváry
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu