Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Polda Matásek má v práci dve slovenské kosti: Ešte sa aj podobajú!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: PrimaPLUS)

Úspešný český seriál Polda sa minulý týždeň vrátil na televízne obrazovky v už šiestej sérii. Stredajšie televízne večery patria prípadom policajného kriminalistu Michala Břízu v podaní Davida Matáska, ktorý sa po rokoch v kóme vrátil k svojej práci.

A na pracovisku sa stretne aj so ženami. Táňa už s Poldom niečo prežila, Terezu to ešte len čaká. Reč je o slovenských herečkách Jane Kolesárovej a Barbore Bezákovej, ktoré si sú až nápadne podobné, hoci príbuzenská krv im v žilách nekoluje. Barbora počúvala o podobe s Janou Kolesárovou celý život, takže keď malo prísť prvé stretnutie, bola natešená a trochu aj nervózna. „Na Janku som sa veľmi tešila, pretože celý život počúvam, aké sme si podobné. Pamätám si, ako sme sa prvýkrát videli. Nastúpila som do auta, ona sa na mňa pozrela a vraví, že sa jej podobám. Odpovedala som, že to počúvam stále,“ usmieva sa Barbora Bezáková, ktorá do šiestej série Poldu nastúpila ako forenzná analytička a asistentka Jiřího Vyorálka. Spoluprácu so slovenskou hereckou kolegyňou si nevie vynachváliť: „Musím povedať, že sme si hneď sadli. Na pľaci sme spolu trávili veľa času, v maskérni sme sa stále rozprávali. Bolo to príjemné a stali sa z nás kamarátky.“

Polda Matásek má v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: PrimaPLUS)

Barbora mala oproti Jane Kolesárovej, ktorá trávi život prevažne v Amerike, náskok. „O Báre som nepočula, pretože veľmi nesledujem televízne dianie. Keď sme sa prvýkrát videli, povedala som jej: Čau, tak obsadili moje mladšie ja!“ spomína Kolesárová. „Na pľaci sa k tomu, že sme si podobné, nikto veľmi nevyjadroval. Možno mali pocit, že to môže jednej z nás prekážať. My dve sme sa tým naopak bavili skvele. Bára je veľmi fajn, točili sme spolu potom ďalší projekt,“ prezrádza seriálová psychologička Táňa, ktorej nakrúcanie seriálu prirástlo k srdcu. „Polda mi bude chýbať. Všetci. Bolo to vzácne, až rodinné puto. Ťažko hľadať najlepšiu spomienku z tých šiestich sérií. Osem rokov s Davidom vo mne zanechalo obrovský kus krásy a radosti. David je výnimočný človek s veľkým srdcom a duchom. Úžasný profík a herecký partner. Nemohla som si priať lepšieho. Som veľmi vďačná za túto Polda jazdu,“ dodala Kolesárová. Šiesta séria seriálu Polda pokračuje ďalšou epizódou už v stredu o 21.20 h na kanáli Prima PLUS. Repríza nového dielu je potom na programe vždy vo štvrtok, o 18.55 h.


 

 

Viac o téme: SlovenkyDavid MatásekKrimiPrimaPLUS
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu