Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Spoznajte meno nového prezidenta s Markízou: Volebná noc prinesie kompletné informácie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TV Markíza)

Volebné výsledky budú divákom a diváčkam opäť prezentované prostredníctvom tzv. augmentovanej reality. Ide o virtuálnu grafiku premietanú do reálneho prostredia.

Slovensko čaká v sobotu 6. apríla 2024 druhé kolo prezidentských volieb a vďaka televízii Markíza nájdu diváci a diváčky aj tentoraz všetky dôležité informácie na jednom mieste. Večer so začiatkom o 20:30 hod. odštartuje priamy prenos mimoriadnej relácie s názvom Prezident 2024: Volebná noc, ktorou budú sprevádzať moderátori Michal Kovačič, Adel Ghannam a Zuzana Čimová. Diváci sa aj túto sobotu môžu tešiť na nielen informačne, ale aj vizuálne bohatý približne štvorhodinový televízny maratón. „Dlhé týždne sme s najväčším nasadením pracovali na tom, aby sme divákom a diváčkam priniesli volebné vysielanie vo vizuálne najmodernejšej a obsahovo najatraktívnejšej podobe. Veľmi nás teší, že toto naše úsilie ocenili nielen fantastickou sledovanosťou doterajších volebných špeciálov, ale aj množstvom pozitívnych reakcií. V rovnakom duchu sa ponesie aj naša finálová volebná noc, a keďže sa očakáva tesný výsledok, môžeme divákov a diváčky ubezpečiť, že jej vysielanie potrvá tak dlho, kým nebude jasné, kto sa stane novým slovenským prezidentom,“ povedal Michal Kratochvíl, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza.

Spoznajte meno nového prezidenta
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB Z. Č.)

Moderátor Michal Kovačič privíta v štúdiu Televíznych novín politického komentátora Mariána Leška a sociológa, riaditeľa agentúry Focus Martina Slosiarika, ktorí budú počas celej volebnej noci analyzovať a komentovať priebežné výsledky volieb. Redaktori a redaktorky spravodajstva sa budú naživo hlásiť z volebných centrál oboch prezidentských kandidátov – Ivana Korčoka a Petra Pellegriniho – s aktuálnymi informáciami a prvými reakciami. Z druhého štúdia bude do vysielania vstupovať redaktor Adel Ghannam, ktorý bude divákom TV Markíza prezentovať priebežné výsledky volieb prostredníctvom špeciálnej mapy Slovenska, ktorá sa bude zafarbovať podľa toho, kto v danom okrese vyhráva. Diváci tak budú môcť naživo sledovať, ktorý kandidát v danom momente vedie v ktorom okrese. Zároveň bude so svojím tímom sprostredkúvať informácie a živé reakcie zo sociálnych sietí. Priamo spred Prezidentského paláca v Bratislave sa budeme počas celej noci opäť spájať s moderátorkou Zuzanou Čimovou, ktorá bude divákom prezentovať výsledky volieb prostredníctvom tzv. augmentovanej reality, virtuálnej grafiky premietanej do reálneho prostredia. Volebné dianie bude formou Minúta po minúte monitorovať spravodajský portál TVNOVINY.sk, na ktorom návštevníci kedykoľvek nájdu všetky najdôležitejšie aktuality a udalosti, a počas celej volebnej noci aj priebežné výsledky sčítavania hlasov z údajov Štatistického úradu SR. Paralelne tiež bude do celého sveta streamovať kompletné večerné sobotné vysielanie TV Markíza. Voľbám a ich výsledkom sa budú spravodajské a publicistické relácie TV Markíza venovať aj v povolebnú nedeľu 7. apríla 2024.

Viac o téme: Volebná nocTV MarkízaPrezident
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu