Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Falošný profil Ľuboša Machaja na sociálnych sieťach: Riaditeľ podáva trestné oznámenie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj upozorňuje na falošný profil na sociálnych sieťach, ktorý zneužíva jeho meno a jeho fotografiu.

"Dovoľujem si vás informovať o vytvorení falošného profilu na sociálnych sieťach, ktorý používa meno Ľubomír Machaj a moju fotografiu. Na tomto profile je zverejnený aj môj profesionálny životopis a sú na ňom zverejňované statusy/vyjadrenia, ktoré navodzujú dojem, že má ísť o moje statusy/vyjadrenia. Tento užívateľský profil založila a spravuje mne neznáma osoba, ktorá zneužila moju identitu, a to zjavne s cieľom poškodiť moju dobrú povesť v očiach verejnosti. Obsah z tohto falošného užívateľského profilu za účelom útoku na moju osobu prebralo aj dezinformačné médium infovojna.bz.  K obsahu zverejnenému na tomto falošnom užívateľskom profile sa na sociálnej sieti vyjadril aj podpredseda NR SR Ľuboš Blaha. Z jeho vyjadrenia vyplýva, že obsah zverejnený na tomto užívateľskom profile považuje za mnou zverejnený obsah, čo však nie je pravda.

Falošný profil Ľuboša Machaja
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ľuboš Machaj/RTVS)
S ohľadom na vyššie uvedené informácie dochádza k zasahovaniu do mojich práv, k ohrozeniu mojej dobrej povesti a poškodzovaniu môjho dobrého mena a cti. Osoby, ktorým sa falošný profil zobrazuje, sú uvádzané do omylu v otázke majiteľa profilu, ako aj v otázke zverejnených statusov. Zároveň pomocou tohoto falošného profilu mne neznáma osoba vystupovala neoprávnene verejne v mojom mene. S ohľadom na uvedené mám za to, že neznáma osoba zneužila moju identitu na založenie tohto falošného užívateľského profilu na sociálnej sieti Facebook s cieľom poškodiť moju dobrú povesť, čím sa mohla dopustiť minimálne trestného činu poškodzovania cudzích práv (§ 375 Trestného zákona), a preto podávam trestné oznámenie.

Mgr. Ľuboš Machaj

Viac o téme: RTVSĽuboš MachajFalošný profil
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu