Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Polda končí! Matásek sa lúči po boku krásnej Slovenky v slnečnej Barcelone

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Prima PLUS)

V stredu 10. apríla o 21.20 h uzatvoria diváci kanálu Prima PLUS spolu s hercom Davidom Matáskom úspešnú kriminálnu sériu Polda.

Posledný diel šiestej série zakončí kariérnu cestu policajta, ktorý sa po dvadsiatich rokoch prebral z kómy, aby skočil do moderného sveta a vyriešil nielen tiene z minulosti. Kriminálna séria v štýle buddy movie si divákov získala skvelým hereckým obsadením, originálnymi zápletkami a v neposlednej rade humorom. Polda Michal (David Matásek) totiž k sebe dostal mladých a svojim spôsobom nemenej svojráznych parťákov Andreja (Igor Orozovič) a neskôr aj „Juniora“ (Vladimír Polívka). Nezostalo však len pri práci a osudovými sa Michalovi stali aj jeho policajné kolegyne. Neprekvapivo, obe v podaní slovenských herečiek. A zatiaľ čo s Janou Kolesárovou, ktorá stvárňovala policajnú psychologičku a neskôr dokonca dočasnú šéfku oddelenia, to nevyšlo, v poslednej sérii prišiel zásadný obrat. Do policajného laboratória nastúpila ako mladá docentka Tereza Slámová v podaní Barbory Bezákovej. A Michal dostal dôvod pouvažovať o svojom živote.

Polda končí! Matásek sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PrimaPLUS)

Michal zvažuje, či má zostať pri polícii. S Terezou udržiavajú vzťah na diaľku, ani jednému to však nevyhovuje. Michal vie, že to musí vyriešiť. Posledný diel seriálu Polda zavedie hlavných hrdinov do Barcelony. Davida Matáska a Barboru Bezákovú čakalo dobrodružné natáčanie. Cesty ich zavedú do Španielska, kde sa odohralo úplne posledné nakrúcanie šiestej série seriálu Polda. Scenár predpisoval Kaliforniu, ale hlavní hrdinovia nakoniec skončili v Barcelone. „Ani v najnádhernejšom sne som nečakala, že toto natáčanie Poldu ukončíme v Barcelone. V produkcii ma strašili s tým, že majú málinko problém s natáčaním a že budeme musieť odísť,“ spomína si Barbora Bezáková. „Povedala som, že do toho pôjdem, aj keď sa to malo pôvodne natáčať v Prahe. Mala som už inú prácu v divadle, takže bolo veľmi náročné pre nás s Davidom všetko skĺbiť a nájsť spoločný termín,“ opisuje zložitosti nakrúcania v zahraničí herečka. Nakoniec sa všetko podarilo a seriálová dvojka odletela.

Polda končí! Matásek sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PrimaPLUS)

„Bolo to náročné v tom, že sme často technicky čakali na západy a východy slnka. Je to naozaj len krátky časový úsek, museli sme vstávať skoro, ale čo sa týka atmosféry, párty... Bolo to skvelé. Jazdili sme autom, natáčali a videli celú Barcelonu. Jazdili sme po uliciach a to bolo krásne! Dokonca sme sa snažili nakrútiť barovú scénu Terezy a Michala, lenže na ulici ľuďom vadilo, že tam točíme a trochu hučíme. Pritom sme nič reálne nerobili, ale ľudia na nás z okna kričali,“ spomína Barbora s úsmevom a dušuje sa, že žiadna párty sa určite nekonala. „Oni skutočne ctia siestu a nechceli počas nej počúvať – Akcia a Stop! Takže to bolo zaujímavé,“ smeje sa seriálová Tereza, ktorá sa na Davida Matáska nemôže sťažovať. „David je skvelý, kolegiálny a nikdy som sa s ním necítila pred kamerou zle. Keď sme točili nejaké ľúbostné a posteľové scény, bol David maximálny profesionál. Nasmiali sme sa a cítila som sa fakt dobre.“ Šiesta séria seriálu Polda vyvrcholí už v stredu o 21.20 h na kanáli Prima PLUS. Repríza posledného dielu je na programe vo štvrtok, o 18.55 h.

 

 

Viac o téme: KómaDavid MatásekPoldaKoniec série
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu