Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Futbalový šampionát UEFA EURO 2024 pred dverami! Uvidíme ho na Markíze

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TV Markíza)

Už 14. júna 2024, o približne dva mesiace, sa rozohrá na obrazovkách skupiny Markíza mimoriadne atraktívny futbalový turnaj, ktorý každé štyri roky organizuje Európska futbalová únia (UEFA).

Futbalový sviatok sa blíži a vďaka televíziám Markíza a Dajto a streamovacej službe Voyo sa môžu diváci už teraz tešiť na všetky zápasy Majstrovstiev Európy vo futbale - UEFA EURO 2024 vrátane zápasov slovenskej reprezentácie, zaujímavých sprievodných programov a množstva ďalších prekvapení. Už 14. júna 2024 sa rozohrá na obrazovkách skupiny Markíza mimoriadne atraktívny futbalový turnaj, ktorý každé štyri roky organizuje Európska futbalová únia (UEFA). Potrvá štyri týždne a vyvrcholí finálovým zápasom 14. júla 2024. Dejiskom šampionátu je Nemecko a súboje o víťaznú trofej sa uskutočnia v desiatich mestách. Atmosférou majstrovstiev už o niekoľko týždňov ožijú štadióny v Berlíne, Dortmunde, Düsseldorfe, Frankfurte nad Mohanom, Gelsenkirchene, Hamburgu, Kolíne nad Rýnom, Lipsku, Mníchove a Stuttgarte. Otvárací zápas domácej reprezentácie odštartuje v Allianz Aréne v Mníchove a korunovácia nového európskeho futbalového šampióna sa uskutoční na Olympijskom štadióne v Berlíne.

Futbalový šampionát UEFA EURO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Podľa zaužívaného herného systému záverečného turnaja odohrajú najprv tímy zápasy proti všetkým súperom v základnej skupine a dvaja najlepší v každej zo šiestich skupín postúpia do osemfinále, kde ich doplnia štyria najlepší z tretích miest. Bude nasledovať vyraďovací play-off systém počnúc osemfinále s najlepšími 16 tímami, ďalej štvrťfinále, semifinále a finále. Reprezentácia Slovenska sa na európskom kontinentálnom šampionáte UEFA EURO 2024 zúčastní po tretíkrát za sebou. Slovensko sa najlepšie umiestnilo pri svojom premiérovom štarte na turnaji v roku 2016, keď sa náš tím prebojoval do osemfinále. Futbalistov Slovenska čaká na tohtoročnom šampionáte prvý zápas majstrovstiev 17. júna 2024 vo Frankfurte nad Mohanom, kde sa predstavia v súboji proti výberu Belgicka. Markíza žije futbalom a už čoskoro postupne predstaví všetky detaily a prekvapenia, ktoré má pre divákov pri príležitosti šampionátu pripravené. Diváci Markízy, Dajto a Voyo si budú môcť pozrieť všetkých 51 zápasov šampionátu, chýbať nebude ani nové zápasové štúdio s expertmi z radov bývalých slovenských reprezentantov, analýzy či reportáže priamo z dejiska vo viacerých televíznych programoch, ako aj ďalšie exkluzívne programy.

Futbalový šampionát UEFA EURO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Športky)

„Prípravy na šampionát sú v Markíze naozaj v plnom prúde. Všetci pracujeme na tom, aby sme divákom priniesli čo najkvalitnejší zážitok, radosť z hry a všetky emócie, ktoré sú s futbalom ako takým spojené. My v Markíze dlhodobo fandíme športu, a preto som nesmierne rád, že sme oficiálnym vysielateľom Majstrovstiev Európy vo futbale - UEFA EURO 2024 a naši diváci budú pri tom už od 14. júna s nami,“ hovorí generálny riaditeľ TV Markíza Peter Gažík. „Futbalový turnaj UEFA EURO 2024 je jedným z najväčších eventov nášho športového vysielania a teším sa, že diváci nájdu tento skvelý futbalový sviatok práve na našich obrazovkách. Už niekoľko mesiacov robíme maximum pre to, aby sme divákom sprostredkovali tie najlepšie zážitky, a preto veríme, že si naše vysielanie naplno užijú,“ povedal šéfredaktor redakcie športu TV Markíza Martin Lisý. Už v týchto dňoch môžu diváci televízie Dajto sledovať každú sobotu po 9.00 hod. reláciu UEFA EURO 2024: Magazín, ktorá prináša informácie, reportáže a zaujímavosti týkajúce sa Majstrovstiev Európy vo futbale.

Futbalový šampionát UEFA EURO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Manu Fernandez)

Markíza podporuje futbal a je hrdým partnerom Slovenského futbalového zväzu, napríklad aj v rámci projektu Školský pohár, pri ktorom futbalom žijú nádejné detské talenty, teda žiaci základný škôl. Už v marci sme na televízne obrazovky pre nadšencov futbalu v spolupráci so zväzom priniesli galavečer Futbalista roka. Markíza podporuje aj projekt Futbal v meste, ktorého organizátorom je Únia ligových klubov. Pre detské nádejné futbalové talenty a návštevníkov podujatí vo ôsmich krajských mestách Slovenska chystá aj Markíza od 27. apríla skvelé prekvapenia a zaujímavé aktivity. Fanúšikovia futbalu a diváci televízie Markíza majú aj vďaka programom vo vysielaní možnosť zažiť neopakovateľnú atmosféru majstrovstiev priamo v dejisku. Každú nedeľu majú možnosť vyhrať vstupenky na UEFA EURO 2024 hlasujúci v šou Let's Dance, kde sa predstavil aj jeden z našich najlepších futbalistov a bývalý slovenský futbalový reprezentant Ján Ďurica. Od pondelka 15. apríla 2024 odštartovali súťaže o vstupenky na zápasy slovenskej reprezentácie aj pre divákov rannej relácie televízie Markíza Teleráno a ďalšie súťaže o vstupenky či oficiálny merch UEFA EURO 2024 sú pripravené spolu s množstvom zaujímavostí, noviniek a informácií už čoskoro aj na našich weboch TVNOVINY.sk a Markiza.sk, ako aj na sociálnych sieťach.

 

Viac o téme: ŠampionátMarkízaFutbal
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu