Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Podpora mladých: Na podujatí Futbal v meste bude mať Markíza vlastnú zónu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TV Markíza)

Tvárou a ambasádorom tohto výnimočného projektu je už tretí raz po sebe hviezdny Marek Hamšík. Prvé semifinálové kolo sa rozohrá už v sobotu 27. apríla v Bratislave.

Námestia i obchodné centrá Slovenska opäť ožijú futbalom. Po piatykrát sa totiž koná celoslovenský futbalový turnaj Futbal v meste, ktorý organizuje Niké liga spolu s ďalšími partnermi. Jeho súčasťou bude televízia Markíza, ktorá do krajských miest zavíta so svojou vlastnou zónou plnou zaujímavých atrakcií. Tvárou a ambasádorom výnimočného projektu Futbal v meste je už tretí raz po sebe hviezdny Marek Hamšík. Prvé semifinálové kolo sa rozohrá už v sobotu 27. apríla v Bratislave. Celoslovenský turnaj Futbal v meste vracia najpopulárnejšiu hru sveta tam, kde vznikla - priamo na ulicu. Ide o sériu futbalových turnajov pre mladé talenty do 11 rokov. Námestia či obchodné centrá ôsmich najväčších miest na Slovensku ožijú počas apríla až júna semifinálovými turnajmi. V auguste je potom na programe veľké finále, do ktorého sa prebojuje šestnásť najlepších tímov. Futbal v meste je určený pre mladých futbalistov či futbalistky a registrovať sa môžu kluby, ale aj školy.

Podpora mladých: Na podujatí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Markíza)

„Z roka na rok posúvame latku vyššie a vyššie. Teším sa, že námestia sú plné detí, ktoré milujú šport, milujú futbal. V dnešnej dobe je podpora športujúcej mládeže veľmi dôležitá. Vnímame to aj my, hoci našim prioritným zámerom je rozvoj najvyššej futbalovej ligy na Slovensku. Chceme podporiť mladé futbalové talenty na ceste za ich snom, vytiahnuť futbal zo štadiónov bližšie k ľuďom a motivovať deti k pohybovej aktivite,“ povedal za organizátora prezident ÚLK, riadiacej organizácie Niké ligy, Ivan Kozák. Pohyb a motivácia k športu sú najdôležitejšie, no víťazné tímy Futbalu v meste si odnesú ceny v hodnote až 20-tisíc eur! Víťazný tím si bude môcť nakúpiť športové vybavenie v celkovej sume 5-tisíc eur. Súťažiaci, ale aj návštevníci podujatia sa môžu tešiť na výnimočnú atmosféru, skvelé futbalové súboje a ďalšie atrakcie. Fanúšikov futbalu budú už v sobotu na nábreží Dunaja čakať aj hráči ŠK Slovan Nino Marcelli, David Strelec, Kevin Wimmer či bývalí hráči Samuel Slovák a Martin Mikulič.

Podpora mladých: Na podujatí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Markíza)

Na prvom semifinálovom kole Futbalu v meste nájdete okrem bohatého sprievodného programu aj markizácku zónu, v ktorej sa od 10:00 hod. do 17:30 hod. okrem iného budú môcť návštevníci naladiť na atmosféru blížiacich sa majstrovstiev UEFA EURO 2024, odfotiť sa pri špeciálnej fotostene, napríklad aj s oficiálnou futbalovou loptou šampionátu či si zahrať subsoccer. V špeciálnom stane si budú môcť návštevníci vytvoriť exkluzívnu pamiatku vďaka 360° kamere na pozadí UEFA EURO 2024 a tiež súťažiť o zaujímavé ceny spojené so šampionátom. Na prvom semifinále Futbalu v meste budú prítomní aj naši influenceri, známi nielen z internetového priestoru, ale aj z televíznych obrazoviek. „Teším sa, že Markíza ako oficiálny vysielateľ UEFA EURO 2024 podporuje mladé futbalové talenty a pozitívny vzťah k pohybu ako takému. Verím, že sa na podujatí Futbal v meste, aj vďaka našej markizáckej zóne, stretne množstvo ľudí a že si užijú skvelú atmosféru,“ povedal generálny riaditeľ skupiny Markíza Peter Gažík. Víťazstvo z roku 2023 bude na turnaji obhajovať AS Trenčín so svojimi Avengermi. Semifinálové kolá sa uskutočnia rovnako ako minulý rok v Bratislave, Trnave, Nitre, Trenčíne, Žiline, Banskej Bystrici, Košiciach a Prešove. Futbalový maratón odštartuje 27. apríla semifinálovým turnajom v Bratislave pred nákupným centrom na nábreží Dunaja. Registrovať sa do Futbalu v meste môžu všetky futbalové tímy či školy s tímami do 11 rokov. Všetky informácie a formulár na registráciu nájdete na www.futbalvmeste.sk.

 

Viac o téme: PodporaMladíFutbal v meste
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu