Streda26. jún 2024, meniny má Adriána, zajtra Ladislav, Ladislava

Nový prezident pritiahol politickou diskusiou k obrazovkám tisícky divákov

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Exkluzívny rozhovor s novým prezidentom SR Petrom Pellegrinim si v relácii O 5 minút 12 na Jednotke a RTVS :24 pozrelo vyše 400-tisíc divákov.

Najvýznamnejšou udalosťou uplynulého víkendu bola inaugurácia nového prezidenta Slovenskej republiky Petra Pellegriniho. Celkovo si prenos z inaugurácie aspoň na 3 minúty zaplo až 663-tisíc divákov. Spomedzi konkurenčných staníc sledovalo túto výnimočnú udalosť najviac divákov práve na Jednotke a RTVS :24. Zábavné formáty Záhady tela a Neskoro večer opäť potvrdili svoju stabilnú pozíciu počas sobotňajšieho večera. Programy sa stali najsledovanejšími nespravodajskými programami dňa aj pri silnej športovej konkurencii. Vysokému diváckemu záujmu sa tešila nedeľná politická diskusná relácia O 5 minút 12, ktorá priniesla exkluzívny rozhovor s novým prezidentom SR Petrom Pellegrinim priamo z Prezidentského paláca. Prenos z jeho inaugurácie si na Jednotke a spravodajskom okruhu :24 pozrelo vyše 400-tisíc divákov. Jednotka RTVS, spravodajský okruh :24 i Rádio Slovensko prinášali aktuálne spravodajstvo a zaujímavé rozhovory už od skorého rána. Živé vysielanie odštartovalo o 10.45 h. Vymenovanie nového prezidenta SR do funkcie si na Jednotke a RTVS :24 pozrelo 257-tisíc divákov. Na Jednotke dosiahla táto výnimočná udalosť priemernú sledovanosť 173-tisíc divákov pri trhovom podiele 23,2 % v univerzálnej cieľovej skupine. Na spravodajskom okruhu :24 to bolo ďalších 84-tisíc divákov pri trhovom podiele 11,2 % v cieľovej skupine 12+. Celkovo si program aspoň na 3 minúty zaplo až 663-tisíc divákov. Spomedzi konkurenčných staníc sledovalo najviac divákov prenos z inaugurácie na Jednotke a RTVS :24.

Jednotka RTVS obsadila prvé priečky v sledovanosti počas sobotňajšieho večera. Zábavné formáty Záhady tela a Neskoro večer sa stali najsledovanejšími nespravodajskými programami dňa a naďalej potvrdzujú stabilnú pozíciu v rebríčku divácky obľúbených programov. Neohrozili ich ani aktuálne Majstrovstvá Európy vo futbale. Premiérovú epizódu súťažno-zábavnej šou Záhady tela sledovalo 300-tisíc divákov pri trhovom podiele 20,4 % v cieľovej skupine 12+. Talkšou Petra Marcina Neskoro večer prilákala k obrazovkám 282-tisíc divákov pri trhovom podiele 19,9 % v univerzálnej cieľovej skupine. V nedeľu večer ostávajú diváci Jednotky verní nemeckému seriálu Toni – pôrodný asistent. Ďalšia premiérová epizóda dosiahla vynikajúce výsledky a sledovalo ju 304-tisíc divákov pri trhovom podiele 16,4 % v cieľovej skupine 12+. Aj popri silnej športovej konkurencii sa seriál stal najsledovanejším nespravodajským programom dňa v hlavnom vysielacom čase.

Vysokému diváckemu záujmu sa tešila aj nedeľná politická diskusná relácia O 5 minút 12, ktorá priniesla exkluzívny rozhovor s novým prezidentom Slovenskej republiky Petrom Pellegrinim priamo z Prezidentského paláca. Prezident v rozhovore s Ľubomírom Bajaníkom porozprával o svojich prioritách vo funkcii a o spoločenskom a politickom dianí na Slovensku. Na Jednotke a RTVS :24 si reláciu pozrelo 424-tisíc divákov. Na Jednotke si ju pozrelo 365-tisíc divákov pri trhovom podiele 31,9 % v cieľovej skupine 12+ a stala sa tretím najsledovanejším programom dňa. Na spravodajskom okruhu :24 ju videlo ďalších 59-tisíc divákov pri trhovom podiele 5,1 % v univerzálnej cieľovej skupine. Nasledovala publicistická relácia Občan za dverami s Patrikom Hermanom, ktorú si pozrelo 317-tisíc divákov pri trhovom podiele 28,7 % v cieľovej skupine 12+.

 

Viac o téme: RTVSPeter PellegriniJednotkaO 5 minút 12
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu