Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Nový film NETFLIXU: Sexsymbol Marilyn Monroe opäť ožije! Pre herečku z Bonda je to životná príležitosť

(Zdroj: YouTube/Netflix)

Streamovací gigant Netflix pred pár dňami zverejnil prvé zábery k filmu Blonde o sexsymbole 50. a 60. rokov Marilyn Monroe. Stvárni ju Ana de Armas, ktorú si diváci pamätajú aj z posledného filmu o Jamesovi Bondovi. Podoba je až zarážajúca, od Marilyn ju v niektorých momentoch ani nerozpoznáte.

Nový film o Marilyn Monroe Blonde je určený len pre dospelých a je najnovším hollywoodskym životopisným filmom, ktorý si určite zapíšte do svojich kalendárov. Premiéru bude mať koncom septembra a Netflix konečne zverejnil prvé fotky a trailer. 

V hlavnej úlohe je Ana de Armas

So životopismi sa v poslednom čase roztrhlo vrece. Niet sa čo čudovať, každý z nás rád nahliadne do života legendárnych hercov či spevákov. Blonde je vôbec prvým filmom Netflixu, ktorý je propagovaný ako film pre dospelých. Obsahuje totiž niekoľko sexuálnych scén, ale aj kontroverzné témy, preto si vyslúžil hodnotenie 18+.

Netflix dal dokopy hviezdne obsadenie. Marilyn Monroe si zahrá Ana de Armas. Ide o mladú, veľmi talentovanú herečku a už podľa prvých záberov je jasné, že sa do roly hodí. Od skutočnej Marilyn je takmer na nerozoznanie. Zahrá si spolu s Bobbym Cannavaleom a Adrienom Brodym, ktorí budú hrať druhého a tretieho manžela hollywoodskej lásky. Brody si zahrá dramatika Arthura Millera. Hviezda Mare z Easttownu Julianne Nicholson si zahrá matku Monroe. 

Na čo sa môžeme tešiť?

Film je adaptáciou knihy Joyce Carol Oatesovej Blonde – beletrizovaného historického románu, ktorý zachytáva život Marilyn Monroe. Kniha sa ponára do najhlbších zákutí okolo ikony a jej osobného života, pokrýva jej manželstvá, aféry a teóriu o jej podozrení z vraždy. Netflix už tento rok v apríli zverejnil dokument o speváčke a herečke, v ktorom boli zverejnené doteraz neznáme nahrávky.

Kniha sa však namiesto presného prerozprávania jej života považuje za prepracovanie s pridanou kreativitou a fantáziou. To isté zrejme môžeme očakávať aj od adaptácie Netflixu. Réžiu a scenár má pod palcom Andrew Dominik, ktorý si do projektu prizval aj producentov filmi 12 rokov otrokom či Moonlight Dede Gardnera a Jeremyho Kleinera, ale aj Brada Pitta, ktorý film koprodukoval.

Svet očami Marilyn Monroe aj Normy Jean

Ana de Armas sa k filmu vyjadrila v rozhovore pre Ne otvorila svoje nádeje pre Blonde v rozhovore pre Netflix Queue, oficiálny portál streamovacej spoločnosti. "Ambície [režiséra] Andrewa boli od začiatku veľmi jasné – predstaviť verziu života Marilyn Monroe z jej pohľadu," povedala. "Chcel, aby svet zakúsil, aké to je byť nielen Marilyn, ale aj Norma Jeane. Zistila som, že je to najodvážnejší, najneospravedlňujúcejší a feministický pohľad na jej príbeh, aký som kedy videla," priznala herečka.

Film sa pozrie aj na to, ako prebieha trauma, keď ju zažijete na verejnosti, i na zápas Marilyn so svojou identitou. "Je hlboko traumatizovaná a táto trauma si vyžaduje rozkol medzi verejným ja a súkromným ja, čo je príbeh každého, ale so slávnou osobnosťou, ktorá často žije svoj život na verejnosti, prichádzajú spôsoby, ktoré môžu spôsobiť ďalšiu traumu," povedal Dominik. 

Viac o téme: Marilyn MonroeNetflixAna de ArmasBlonde
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu