Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Televízia Nova v Brne natáča nový komediálny seriál o dospievaní a rodine

(Zdroj: Getty Images)

Televízia Nova na niekoľkých miestach v Brne nakrúca interiérové ​​scény pre komediálny seriál s názvom Sex O’Clock. Režiséri Ján Bártek a Karolina Zalabáková v ňom predstavia príbeh o zložitom dospievaní, rodinnom spolužití a dotknú sa aj tabuizovaných tém. Seriál, ktorého dej sa odohráva v Zlíne, bude pre divákov dostupný na streamovacej platforme Voyo. Dátum premiéry zatiaľ nie je stanovený, povedal na nakrúcaní projektový manažér komunikácie TV Nova Jakub Fürst.

"Pôvodne mal byť seriál Sex O'Clock primárne iba pre mladých, postupom času sa vyvinul skôr v seriál o rodine. Obrovskou súčasťou dospievania je totiž prostredie, v ktorom vyrastáme. Museli sme teda hrdinov do nejakého prostredia ukotviť. To nám umožnilo pridať veľa zaujímavých postáv, ktoré by mohli zaujať širšie spektrum divákov,“ povedal ČTK Bártek.

Aby dospievajúce postavy pôsobili autenticky, musel štáb podstúpiť dlhý kasting a prieskumy, spolupracoval napríklad aj so študentmi stredných škôl. "Súčasťou prieskumu na školách bolo hlavne to, ako násťroční v súčasnosti hovorí, ako myslí. Na seriáli je dôkladná rešerša naozaj poznať, mladistvé postavy nie sú napísané od stola a pôsobia prirodzene," uviedla kreatívna producentka Marta Fenclová.

Hlavnými hrdinami seriálu sú dvaja súrodenci Adam (Maxmilián Kocek) a Ema (Sára Korbelová). Ich rodičia hrajú Ján Révai a Petra Bučková. "V Sex O'Clock sa objavím v úlohe Judity, matky dvoch dospievajúcich detí. Judita toho má stále moc, stále je zavalená povinnosťami, každý z nás to určite veľmi dobre pozná. Často koná skratkovito a ľudí okolo nej to nechápu a štve ich to Je to postava, s ktorou sa veľa ľudí môže zžiť, alebo im naopak pomôže ľudí okolo seba pochopiť," povedala Bučková.

Na natáčaní sa finančne podieľal aj Juhomoravský filmový nadačný fond, ktorý do rozpočtu seriálu prispel jedným miliónom korún. "Seriál sme podporili hneď z niekoľkých dôvodov. Okrem originality témy a múdro a zábavne napísaných scenárov to bolo aj splnenie požadovaných kritérií. Producent je brnenský a spolupracuje s miestnymi profesionálmi, čo zaisťuje rozvoj filmového priemyslu u nás v regióne," povedala riaditeľka fondu Pavlína Hobzová.

Viac o téme: BrnoTelevízia NovaSex O´Clock
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu