Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Dva roky po šokujúcej smrti Black Panthera (†43): Do kín prichádza pokračovanie filmu… Na natáčaní vládla zvláštna atmosféra!

Black Panther Zobraziť galériu (3)
Black Panther (Zdroj: SITA/Marvel Studios/Disney via AP)

LOS ANGELES - Práve dnes prichádza do kín dlhoočakávané pokračovanie Marvelovky Black Panther. Dva roky po šokujúcej smrti predstaviteľa kráľa T'Challu, herca Chadwicka Bosemana (†43), sú fanúšikovia po celom svete v očakávaní, ako bude príbeh filmovej Wakandy pokračovať. No aj samotné natáčanie bolo bez zosnulej hviezdy iné... Podľa hercov vraj na natáčaní vládla zvláštna atmosféra!

Keď pred dvomi rokmi svet obletela informácia, že predstaviteľ Black Panthera, herec Chadwick Boseman zomrel, v šoku bol celý svet. Nikto totiž netušil, že hviezda bojuje s rakovinou hrubého čreva. Nevedeli to dokonca ani jeho najbližší kolegovia. Podľa herca Danzela Washingtona trpel potichu.

„Natočil ten film a nikto o tom nevedel. nevedel som. Nikdy to ani nenaznačil. Robil si len svoju prácu. Rozmýšľal som, či je všetko v poriadku, pretože mi občas prišiel slabý alebo unavený. Netušili sme o tom a nebola to ani naša vec. Bolo to preňho lepšie, nechať si tú informáciu pre seba,“ vyjadril sa.

Dva roky po šokujúcej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: cinemart)

Aktuálne prichádza do kín pokračovanie filmu o Black Pantherovi a fanúšikovia po celom svete očakávajú, ako dej po smrti hlavnej hviezdy bude pokračovať. „Chadov odchod ovplyvnil tvorcov filmu a hercov spôsobom, ktorý bol neuveriteľne hlboký,“ vyjadril sa režisér filmu Ryan Coogler. A jeho strata je pre film hneď dvojnásobná. Chadwick totiž okrem stvárňovania hlavnej postavy, pôsobil aj ako kreatívny radca.

 „Chad bol v projekte do veľkej miery naším umeelckým partnerom. Trávil som s ním veľa času, len on a ja, rozprávali sme sa o tom, kam hceme, aby sa postava posunula, kam chceme, aby sa príbeh uberal, ako veľmi obdivoval ostatné postavy a hercov, ktorí ich stvárnili. Po jeho smrti a množstve úvah sme si uvedomili, že by bolo správne, keby sme v príbehu pokračovali,“ dodal režisér. 

Dva roky po šokujúcej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: cinemart)

Natáčanie však podľa slov herečky Lupity Nyong'o sprevádzala naozaj zvláštna atmosféra. „Bolo tam veľa ticha, uvažovania, modlitieb a meditácií, aby som sa čo najviac emocionálne, mentálne a duchovne posilnila,“ priznala herečka. „Bola to zvláštna skúsenosť, vrátiť sa do tohto sveta bez nášho vodcu. Keď máte druhý film, je tu veľa očakávaní. Ale myslím si, že strata Chadwicka mi to všetko vzala. Zistila som, že musím jednoducho prijať, že to bude iné a kľúčom bolo, otvoriť sa tomu,“ dodala.

Tvorcovia v pokračovaní príbehu o Black Pantherovi upriamujú pozornosť na vzťah kráľovnej Ramondy a jej dcéry Shuri, ktorá sa tiež snaží prijať novú kapitolu Wakandy. „Ramonda si uvedomuje, že od T'Challovho odchodu uplynul už rok a Shuri sa stále neuzdravuje - nerobí kroky smerujúce k tomu, aby sa zdravo posunula vpred. Preto sa vyberú do ústrania - odídu z mesta, od technológií - sadnú si bez ruchov a urobia niečo, čo je v podstate rituál smútku. Vtedy sa objaví Namor.“

Dnes sa v Bratislave koná slávnostná premiéra filmu. Verejnosti bude novinka prístupná v slovenských kinách už od 10. novembra. 

Viac o téme: Black Panther
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu