Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Disney opäť VALCUJE: Na TOTO všetci čakali... Tak dokonalá rozprávka tu nebola už dávno!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Disney)

BRATISLAVA - A je to tu! Už o pár dní do kín príde nový a epický animovaný muzikál Prianie (Wish). Ten prináša najväčšiu filmovú poklonu dedičstvu Disney už v samotnom názve. Tento film si podľa tvorcov nemôžu nechať ujsť ako deti, tak aj dospelí. Snímka sľubuje, že všetkých ktorí pochybujú, naučí, že sila naozajstného úprimného želania je nezastaviteľná...

Úplne nová hudobná komédia štúdia Walt Disney Animation "Prianie" pozýva divákov do čarovného kráľovstva Rosas, kde Asha, bystrá idealistka, vysloví také silné želanie, že ho vypočuje aj samotná vesmírna sila - malá guľa neobmedzenej energie zvaná Hviezda. Asha a Hviezda sa spoločne postavia hrozivému nepriateľovi - vládcovi Rosasu, kráľovi Magnificovi, aby zachránili svoju komunitu a dokázali, že keď sa vôľa jedného odvážneho človeka spojí s kúzlom hviezd, môžu sa diať zázračné veci.

Disney opäť VALCUJE: Na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Disney)

Animovaný muzikál pripravila režisérska dvojica, ktorá predstavuje ozajstnú tvorivú silu. Chris Buck, režisér filmov Tarzan, Ľadové kráľovstvo či Ľadové kráľovstvo 2, nastúpil do Disney ako ručný animátor pod vedením Erica Larsona, jedného zo slávnej základnej skupiny animátorov spoločnosti Walt Disney. Buck, držiteľ vzácneho Oscara®, o novom animovanom muzikáli povedal: „Chceli sme vytvoriť film, ktorý by zahŕňal odkaz toho, čo Walt vytvoril. A zároveň by bol ale relevantný pre dnešok. Presne tak by to urobil aj on - vždy posúval hranice.” Režisér tak vzdal pri 100. výročí založenia štúdia Disney hold jeho zakladateľovi.

Spolurežisérkou bola Fawn Veerasunthornová, ktorá s Buckom ako výtvarníčka spolupracovala aj na Ľadovom kráľovstve, ale neskôr pôsobila ako vedúca príbehu Raya a posledný drak. Pre spoločnosť Walt Disney je typické, že spolu pracujú rozličné generácie, ktoré spoja svoje vedomosti, skúsenosti a aj nápady, aby vytvorili dokonalé dielo. Tak to nastolil Walt Disney a tak to funguje až dodnes, čoho príkladom sú aj 65-ročný Chris Buck a 40-ročná Fawn Veerasunthornová.

Disney opäť VALCUJE: Na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Disney)

Disney opäť VALCUJE: Na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Disney)

Režisérska dvojica sa v príbehu zamerala na silu prianí a želaní. Podľa Bucka film skúma, čo znamená splniť si želanie. „Keď si niečo želáte a sfúknete sviečky na narodeninovej torte, všetci hovoria: "Nikomu to nehovor!” Ale ja si myslím, že by sme mali svoje želania zverejniť - nech sa to ľudia dozvedia. Existujú pomocníci, ktorí nás môžu nasmerovať správnym smerom. V mojom živote som vždy chcel pracovať v spoločnosti Disney a dal som to najavo už na strednej škole. Otec jedného môjho priateľa pracoval v Disneylande a povedal: "Môžem ti vybaviť pohovor v štúdiu, poznám Erica Larsona. Dostal som sa na pohovor, ktorý ma priviedol do CalArts [založeného Waltom Disneym]. Takže hovorím, aby ste nahlas vykričali svoje želanie a dali všetkým najavo, čo chcete.”

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu