Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Film VOJNA POLICAJTOV už čoskoro v kinách: Zo slov scenáristu mrazí!

Arpád Soltész Zobraziť galériu (8)
Arpád Soltész (Zdroj: Cinem Art SK)

KOŠICE - Na 27. januára je naplánovaná veľkolepá premiéra počinu s názvom Vojna policajtov, ktorý je pre divákov lákavý nielen hereckým obsadením. Pozornosť si nepochybne zaslúži aj samotný príbeh a zápletka. Pozrite sa, čo o filme prezradil scenárista Arpád Soltész.

Dej filmu Vojna policajtov sa odohráva v 90. rokoch na východnom Slovensku. Ústrednou postavou je policajný operatívec Miky Miko, ktorý sa zručne pohybuje na hrane zákona. Prostredie, v ktorom sa pohybuje ho vyformovalo tak, aby nikomu neveril. Divák môže sledovať, ako v krehkej symbióze nažívajú lokálne mafiánskej gangy kryté tajnými dohodami so SIS, podnikatelia a miestna polícia - štedro odmeňovaná za privieranie očí pred zločinmi.

„Najmrazivejšie na tom je to, že ten príbeh z 90. rokov, ktorý som ja písal, aby som ľuďom pripomenul, že aké to bolo hnusné a ako je fajn, že to máme za sebou, by zároveň mohol byť aj príbeh našej blízkej budúcnosti,” povedal na margo tohto počinu scenárista Arpád Soltész. „Obávam sa, že sa do toho znova rútime a zase do toho padneme,” dodal. 

Arpád Soltész o filme Vojna policajtov (Zdroj: CinemArt SK)

„Je to poučný príbeh. Kto si ho pozrie, pokiaľ sa nad tým zmyslí, pochopí príbeh Milana Lučanského,” povedal tiež Soltész. Ale zároveň dodal, že v žiadnom ohľade nie je predlohou. Inak to už ale bolo v prípade hlavnej postavy - Mikyho. Scenárista priznáva, že predlohou mu boli niektorí operatívci, ktorí v 90. rokoch pôsobili. 

Ústrednú postavu v počine stvárnil Alexander Bárta, ktorý je rodený Košičan. Zaujímavej úlohy sa zhostil aj raper Rytmus, ktorý sa predviedol ako mafiánsky boss. 

Arpád Soltész o spolupráci s Alexandrom Bártom vo filme Vojna policajtov (Zdroj: CinemArt SK)

Arpád Soltész o účinkovaní Rytmusa vo filme Vojna policajtov (Zdroj: CinemArt SK)

Film Vojna policajtov bude v kinách od 1. feburára 2024. Na 27. januára 2024 je naplánovaná veľkolepá premiéra za účasti tvorcov a protagonistov. Lístky si môžete zakúpiť v sieti predpredaj.sk. VIAC INFO TU!

Viac o téme: Vojna policajtov
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu